Olayları bir de ondan dinleyin | Mehmet Büyükekşi tekrar aday olacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde yapılan başkanlık seçimi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fanatik'e konuşan Büyükekşi, futbolun geleceğiyle ilgili yapılan değişikliklere vurgu yaparak, TFF'nin kurumsal yapısında önemli değişiklikler olduğunu belirtti. Büyükekşi'nin ifadelerine göre, bu değişikliklerin bazı kesimler tarafından rahatsızlık yarattığını ancak futbolun geleceği için önemli adımlar olduğunu vurguladı.

Olayları bir de ondan dinleyin | Mehmet Büyükekşi tekrar aday olacak mı?
Yayınlanma:

Büyükekşi'nin açıklamaları arasında, teknolojinin futbol yönetimindeki rolüne de değinildi. Özellikle VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemi ve yarı otomatik ofsayt sisteminin Türkiye'de uygulanmaya başlandığını belirten Büyükekşi, bu teknolojilerin kullanımının tartışmalı konuları azalttığını dile getirdi.

Ayrıca, TFF'nin alınan kararları kulüplerle birlikte aldığını ve çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Büyükekşi, TFF'nin eleştirilecek bir yanının olmadığını, yapılan projelerin sayısının ve öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.

"TFF'Yİ ELEŞTİREBİLECEKLERİ NE VAR?"

"Tüm bu kararları kulüplerimizle birlikte aldık. ‘Yabancı VAR’ dediler, onu da uygulamaya başladık. Hakem polemiğini bir kenara koyun, TFF’yi eleştirebilecekleri ne var? 100’e yakın proje yapmışız, bunları konuşmaktan o projeleri konuşamıyoruz.”

SÜPER KUPA ÇIKMAZI

"Süper Kupa sürecinde de kara bir propaganda ile yanlış bilgilerle TFF’yi hedef tahtasına koymak istediler. Süper Kupa’nın Şanlıurfa’da o tarihte oynanmasına iki kulüp de tam iki ay önce onay verdi. Hiç itiraz olmadı. Sonrasında Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından ‘Süper Kupa ertelensin. Avrupa’daki tüm takımların maçları ertelendi. PSG’nin, Olympiakos’un maçları ertelendi’ dediler. Oysa ki 7 Nisan maçları değil 14 Nisan maçları ertelendi. Biz de ‘14 Nisan’daki Karagümrük maçınızı erteleyelim’ dedik. İstemediler! Yazı yollayıp, ‘Erteleme istemiyoruz’ dediler. Riyad’da, Şanlıurfa’da kulüpler ne istediyse onu yaptık. Tüm bunlara genel bir fotoğraf olarak bakın, TFF’nin kabahatli olduğu yer neresi!”

"İMZA TOPLAMA SÜRECİNDE BİR DOLU KARALAMAYLA KARŞILAŞTIK''

"İmza toplama sürecinde bir dolu karalamayla karşılaştık. Kulüplerin demokratik hakkına saygı duyduk. Hâlâ da saygı duyuyoruz. TFF ana statüsü, maddeler, hukuksal çözümler net. Üstelik daha 3 yıl süremiz varken, olağanüstü genel kurul kararı aldık. Kim yapar bunu! Ama azınlıktaki bazı kulüpler demokratik yollarla imza toplamak yerine başka yollara saptılar. Şu ana kadar 8 Süper Lig kulübü imza verdi, bir başkan verdi. Alt liglerde imza verenlerin tamamı, bir alt lige düşenler ya da düşmesi muhtemel olanlar. Yaklaşık 3 hafta geçti, TFF’ye ulaşan imza sayısı 60 civarı. Birkaç kulüp, tüm kulüpler adına konuşma çabasında."

SEÇİM SÜRECİ

Seçim sürecine de değinen Büyükekşi, bazı kulüplerin demokratik haklarını kullandığını ancak bazılarının ise farklı yollara başvurduğunu ifade etti. Başkanlık adaylığıyla ilgili olarak ise şu anda bir hamle yapacak pozisyonda olmadığını, ancak gelecekteki kararını mevcut durumun ve futbol camiasının beklentilerine göre vereceğini belirtti.

EURO 2024

Büyükekşi'nin son olarak vurguladığı nokta, TFF'nin milli takımın başarısı için elinden geleni yapacağıydı. EURO 2024 öncesi milli takımın başarısını ön planda tuttuklarını ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.