Sağlıklı kilo vermek için bu yolu tercih edin!

Son yıllarda sağlık ve zindelik alanında yapılan araştırmalar, aralıklı orucun (intermittent fasting) bir dizi sağlık faydası sunduğunu gösteriyor. Geleneksel uzun süreli oruçlardan farklı olarak, aralıklı oruç, düzenli zaman aralıklarında kısa süreli açlık dönemlerini içeriyor ve genellikle gün içinde belirli bir pencere boyunca yemek yemeyi içeriyor. Peki, aralıklı oruç nasıl yapılır? İşte detaylar...

Sağlıklı kilo vermek için bu yolu tercih edin!
Yayınlanma:

Aralıklı oruç, sağlık ve zindelik arayışında olanların dikkatini çeken etkili bir beslenme yöntemi olarak ön plana çıkıyor. Tabii herhangi bir diyet yöntemini uygulamadan sağlık kontrolü yaptırmakta da fayda var. İşte en çok bilinen aralıklı oruç yöntemleri...

araliklioruc.jpg

NASIL YAPILIR?

  • 16/8 Yöntemi: Bu yöntemde, bir gün içinde 16 saatlik bir açlık dönemi ve ardından 8 saatlik bir yeme penceresi bulunuyor. Örneğin, günün 16 saatini oruçlu geçirip, kalan 8 saat içinde yemek yemek mümkün hale geliyor.

  • 5:2 Diyeti: Bu yaklaşımda, haftanın 5 günü normal şekilde beslenilirken, diğer 2 gün (örneğin, pazartesi ve perşembe) çok düşük kalorili bir diyete geçiliyor. Bu günlerde, kadınlar için 500 kcal, erkekler için ise 600 kcal'yi aşmamak önemli.

oruc.jpg​​​​​​​

  • Eat-Stop-Eat: Bu yöntemde ise, haftada bir veya iki kez 24 saatlik tam bir açlık dönemi bulunuyor. Örneğin, pazartesi günü akşam yemeğinden sonra yemek yemeden salı günü akşamına kadar bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.