Uzman diyetisyen uyardı: Östrojen, testosteron, kolajen üretimi için dahi bor gerekli!

Diyetisyen Ersin Özdemir, borun suda eriyen halinin "Borat" olduğunu belirterek, "Borun suda eriyen hali Borat formu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış hatta günlük 20 mg kullanım önerilmiştir. Östrojen, testosteron, kolajen üretimi için dahi bor gereklidir. Alınan borun yüzde 95 civarı idrarla atılmakta hücrelere dahi ulaşmamaktadır. "

Uzman diyetisyen uyardı: Östrojen, testosteron, kolajen üretimi için dahi bor gerekli!
Yayınlanma:

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de üretilen bir maden suyuna ilişkin dikkat çekici bir açıklama yapmıştı. Beypazarı maden suyunun yüksek miktarda bor içermesi nedeniyle satışının yasaklanması istendi. Üretici firma ise iddiaları yalanlamıştı.

Borun suda eriyen halinin "Borat" olduğunu belirten Diyetisyen Ersin Özdemir, borun insan sağlığı için önemli bir mineral olduğunu vurguladı.

Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Gündeme atılan bu oyunun ve dümeni fark etmek ve önlem almamız gerekmektedir . Bor (B) ile hakikat bilgilerini sizlere yazmak istiyorum: Borun suda eriyen hali Borat formu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış hatta günlük 20 mg kullanım önerilmiştir. Bahsi geçen marka ülkemizde içinde Silika barındıran nadir çok nadir markalardan biridir. Silika vücutta alüminyum, cıva gibi ağır metallere yapışarak vücuttan atar. Östrojen, testosteron, kolajen üretimi için dahi bor gereklidir. Alınan borun yüzde 95 civarı idrarla atılmakta hücrelere dahi ulaşmamaktadır. "

Türkiye'nin bor ve toryum zengini olduğunu anımsatan Özdemir, yapılan bu açıklamaların Türk markasını zedelemek ve iflasa sürüklemek olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:

"Kendi soda markalarını yaygınlaştırmak. Ülkemizin kendi değerlerini kaybetmesine sebep olmak. Yapılan çalışmada şaibeli noktalar çok üstelik alt ve üst limitleri kendileri koymuş ve tutarsız bir çalışmadır bu nedenle bu bir algı oyunudur."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.