Eflatun Neimetzade

Eflatun Neimetzade

AB ve NATO ülkelerinde Türk düşmanlığı artıyor

AB ve NATO ülkelerinde Türk düşmanlığı artıyor

Öten yazılarımda AB ve NATO ülkelerinin ikili oyun oynadıkları, Türkiye’ye karşı, özellikle Cumhurbaşkanı, Sayın Tayyip Erdoğan’a karşı çeşitli senaryolar ürettiğini araştırdım ve yazdım. NATO’nun Türkiye düşmanlığını ispatlayan, kanıt olarak tüm dünya devletlerini şaşırtan son vahim, haince oyunu - yazdıklarımı bir daha tastık ediyor. Kötü yazarın fiyaskoya uğrayan piyesi gibi, NATO kirli yüzünü bir daha açıkça gösterdi dünyaya. Türkiye düşmanlığını sergileyen HATO komutanları ve askerleri harbi talim zamanı Türkiye Cumhuriyetinin yaratıcısı ve kurucusu Atatürk’ün ve olağanüstü başarılara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimlerini hedef göstererek atış yaptıkları dünya hukukunda kanıt olarak kayda geçmiştir.

KUZEY KORE FÜZE FIRLATACAKTI

Kaç asır önce dünya tarihinde emsali bulunmayan bir trajedi yaşanmıştır: 55 milyon kırmızı derili, menşei Türk kökenli insanlar ezeli topraklarında öldürüldüler, yok edildiler ve yerinde Amerika Birleşmiş Devletleri kuruldu. NATO askerleri Atatürk’ün resmi yerine Amerika’nın ilk Cumhurbaşkanı Washington’un resmini koymuş olsalardı, Amerika devletinin tavrı ne olacaktı? Ve ya Fransa devlet adamı de-Golle, İngiltere Başkanı Churchill, Almanya Başbakanı Merkel, Israil, Japon, Çin Başbakanların resimlerini, Kuzey Kore Başbakanının resmini koysalardı sonuç ne olacaktı? Kuzey Kore yeni füzesini hemen fırlatacaktı; Amerika da mutlak saldıracaktı, diye düşünüyorum. Ama yok, hedef Türkiye’dir. Aslinde Osmanlı İmpartörlüğü’nün çöküşüne sebep bu ülkeler olmuştur. Başta elbette ki, Almanya, İngiltere, Fransa vardır. Başka Avrupa ülkeleri ise destek olmuşlar. Sebep, Orta Asya ve Avrupa’nın sinesinde kocaman topraklarda Türkler çoğalıyorlar, baş mesele buydu elbette.

Bir zamanlar Çengiz Han ve Timur’un atlı Ordusu İspanya kıyılarına dek geldi. Keşki oturmuş olsalardı. Avrupa o zaman yoktu, Türkler at oynatıyorlardı bu topraklarda. Bunu nedense unutamıyorlar. Tarihte Türkler kadar mert, adil, cesur, hayırsever millet olmamıştır. Ne Cengiz Han, ne de Timur ve başka Türk Hanları, denetiminde bulunan küçük topluluklara karşı adil davranmışlar, onların tüm haklarını korumuşlar.

OSMANLI, KÜÇÜK MİLLETLERİ KORUMUŞTUR

Hala Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yunanlar, Yahudiler, Ermeniler, Bulgarlar ve başka azınlıklar vergi ödemiyorlardı, çocukları askere alınmıyordu. Bunları neden unutuyorlar? Tüm Yahudiler XVI yy. İspanya’dan kovulduklarında Osmanlı Yahudilere sahiplenmiştir: “Buyurun gelin topraklarımıza”, demiştir. Akabinde İsrail, Türkiye Sefirine aşağılayıcı davranışta bulundu. Hiç de adaletli davranış değildi bu. Tarihi ne tez unuttunuz, siz ey İsrailliler? Hep beraber Sümer dönemine bakalım.

Milattan önce 4000 ile 2500 yılları arasında İbraniler (İsrailliler) Sümer devleti topraklarında yaşıyorlardı. Kendi istekleriyle Sümerlerden ayrıldılar ve sulak topraklara doğru yola çıktılar. Filistin topraklarına vardıklarında, “Nereye gidiyorsunuz?” sorusuna, “Yaşamaya yer arıyoruz” dediler. Filistin Arapları “Buyurun, topraklarımızda yaşayın, hepimize yer vardır”, size yüce misafirliklerini, insan güzelliklerini gösterdiler. Böylece Filistin topraklarına yerleştiniz (Aleksander Samuil, “Tarih Sümer’de Başlar” Kitabını okuyun, ABŞ). Siz ise akabinde kalkıp 1948 yılında onların ezeli, dede-baba topraklarını işgal ettiniz. Bu nasıl insani davranıştır? Ayrıca atom bombası üretmiş oldunuz ve dünyaya beyan etmiyorsunuz!? Elbette ki komşu ülke olan İran da güvenliği namına atom bombası üzerinde denemeler yapmaya mecburdur. Neden yapmasın?

MERKEL–TÜRK DÜŞMANLIĞI YAPIYORDUR

İkinci Dünya Harbi zamanı Türkiye savaşa girmedi, ayrıca Alman tankları ve uçaklarının tamirinde yardımlarda bulunmuştur. Ayrıca savaş bittiğinde Alman devleti Türkiye’den işçi istedi. Türkler gittiler ve Almanya sanayisinin, teknolojisinin yükselişinde kilit rolü oynadılar.  Fakat günümüze dek Almanya’daki soydaşlarımıza vatandaşlık verilmiyor? Nerde adalet, ey, Merkel hanım? Bu ne biçim Türk düşmanlığıdır? Ülkenizin sanayisi insanlarımız sayesinde yükselişe tırmanmıştır, ama siz açık-Aşkar Türk düşmanlığı yapıyorsunuz? Ayrıca NATO tarafından Türkiye sınırlarına konuşlandırılacak uçaksavarlar ise bilhassa talimatınızla toplanıldı. E, elbette Türkiye sizlerin haince, düşmanca davranışınıza karşı cevap vermeliydi. Sadık komşumuz Rusya hemen dost elini uzatmış oldu, yeni uçaksavarlar ivedilikle sınırlarımıza yerleşmiş oldu. Doğu’da savaş vardır ve Türkiye sınırlarında PKK ve YDP düşmanları tehdit oluşturuyor… İşte Türk insanının hayırseverliği, iyiliği ve Almanya Başbakanı Merkel’in ikiyüzlülüğü. Öte yandan İngiltere de yeni senaryolar, mikrop-düşmanlar üretiyor, Amerika’nın vasıtasıyla Orta Doğu ve Türkiye’ye sokmaya çalışıyor.

AB ve NATO-nun son oyunu, Atatürk ve Erdoğan’ın resimlerini harbi talimde hedef koymaları çok tartışılacak bir olaydır ve düşündürücüdür. Evet, Avrupa ülkeleri Osmanlı İmparatorluğunu çökerttiler; Doğu’daki petrol ülkelerini aralarında vahşice paylaştılar. Fakat dünya insanı, yeni Cumhuriyetin kurucusu ve yaratıcısı Mustafa Kemal Atatürk, İngilizleri, Yunanları, Fransızları, Almanları bu günkü Türkiye topraklarından silip, ebediyen atmıştır. Fakat Batılı ülkeler yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetine karşı hırslarını, kinlerini, düşmanlıklarını “maske arkasında” gizlediler.

TAYYİP ERDOĞAN–MİLLİ KAHRAMANDIR

Şimdi halkın yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmiş Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı o “saklı maskeler” yırtılmış oldu; hainler, kirli ruhlu AB ve NATO ülkeleri cephe almış, bir tür senaryolar üretmeye kalkmışlar. Ve açıkça düşmanlıklarını şu cümlelerle basında ifade ediyorlar: “Biz Erdoğan’ı deviremedik”; “Türkiye’nin kalkınmasını istemiyoruz”; “Türkiye’nin kalkınması Avrupa için tehdittir”; “Türkler yeniden birleşiyorlar, buna izin vermeyiz”; “Erdoğan devam edemez” türünden bühtan ve riyakârca, düşmanca haykırıyor, demeçler veriyorlar. En son NATO Kumandanlığınca “iki tarihi liderin resimlerinin hedef gösterilerek asılması” olayı düşmanların hakiki çirkin yüzünün kirliliğini bir daha dünyaya göstermiş oldu. Tekrar ediyorum, NATO, uçaksavarları Türkiye sınırlarından toplamakla Türkiye’ye düşman münasebetini gösterdi bir kere. Resim asma olayı artık dünya Türklerini de hareketlendirmelidir.

Bu gün örneğin, Azerbaycan devleti çok milletli halkların bir ortamda, birlikte, huzur içinde yaşamak felsefesini dünyaya beyan etmiş uygar ülkedir. Dünya Yahudileri de biliyorlar ki, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Bakü’de yaşayan Yahudiler için muasır üslupta Sinagog ibadet evini inşa etmiştir. Hıristiyanların ta evvelden Bakü’de Kiliseleri vardır, Ruslar burada özgürce ibadetlerine devam ediyorlar. Fakat Ermenistan’da sadece Ermeniler yaşıyorlar. Bu kıyaslamada amacım şudur: 25 yıldır Ermeniler Azerbaycan topraklarının yüzde 20-ni işgal etmişler. Hocalı’da soykırım yapıldığını dünya biliyordur. Fakat ister AB, isterse NATO ülkeleri Ermenistan’a hiçbir tesir göstermiyor, Azerbaycan’ın hukuken haklı olduğunu ifade etmiyorlar. Hanı demokrasiden konuşuyorsunuz? Nerede demokrasi anlayışınız?

BM 20 yıldır 4 karar almış, kararda denilir ki Ermeniler Azerbaycan topraklarından hemen şartsız çıkmalıdırlar. Fakat günümüze dek bu karar uygulanmıyor. Neden mi? Çünkü dünyada Hıristiyanlarla Müslümanlar arasında husumeti ateşleyen AB ile NATO ülkeleri vardır. Bu ülkelerde Türk düşmanlığı artıyor. Bunu yapan ülkelerin başında Almanya, İngiltere, İsviçre, Hollanda, Belçika olduğu aşikârdır. Şimdi ise NATO açık-Aşkar düşmanlığını ifade etmiştir. Şunu bilmeliler ki Türk ve başka halklar büyük Atatürk’e hayranlar. Ayrıca, Türkiye devletinin başında çoğunlukla halk tarafından seçilmiş, cesur, Türkiye’nin kalkınması ve ekonomisinin yükselmesi için cesur milli kahramanı, Cumhurbaşkanı, Sayın Tayyip Erdoğan gibi eğilmez, dimdik duran lideri vardır(“Eğilmez vicdanın büyük heykeli” Samet Vurgun). AB, NATO ülkeleri Türkiye düşmanlığını açıkça devam ettiği süreçte, Türkiye ekonomisi daha da güçlenecek ve yükselmeye devam edecektir. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Bir Türk Atasözü: “İt hürür, kervan yürür…”

Türkiye güçlü bir devlettir ve arkasında da beş Türk devleti vardır ki ekonomileri her gün yükseliyor ve güçleniyor.

Yaşasın Türkiye ve Türk devletleri birliği.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eflatun Neimetzade Arşivi