Enver Baltaş

Enver Baltaş

Aile

Aile

Aile, en kutsal değerdir!

Namahrem yani size özel her şeyinizin paylaşıldığı en kutsal, en mukaddes mahremiyet, özel alan.

Aile ne kadar güçlü ise toplum o kadar güçlüdür. Sevgi ve güvenin ilk aşılandığı korkularınızdan ilk sığınacağınız güvenli liman. “Baba kale kapısı iken anne içmimardır"... Baba her türlü tehlikeden korumak için siper eder kendini. Anne eğitir, besler, adeta bir dantel gibi ilmek ilmek sevgiyle işler aileyi. Birlik ve bütünlük varsa ahenk devam eder. Dışardan bakıldığında koro şefi babanın hamlelerinden içerdeki o güzellikler dalga dalga yayılır topluma. Huzur denilen şey de bu değil mi zaten?

Aileyi aile yapan en büyük şey mahremiyetidir. Bir gün bir kurt girip mahremiyeti taşırsa dışarı tılsım bozulur. Çünkü ana belleğin şifresi başkalarına geçmiştir. Filin züccaciye dükkânına girdiği gibi tarumar eder en değerli olan her şeyi. Fil, belki çıkarılır ama geride büyük hasar bırakarak. Bazı hasarların tamiri yoktur. Giden geri gelmez.

Onun için aile sırları dünya insanlık huzurunun ana şifresidir. Aileler bozulursa toplumlar bozulur. Toplumlar bozulursa ülkeler bozulur. Ülkeler bozulursa insanlık biter, beklenen kıyamet gelmiş demektir. Beden üzerinde nefes olsa ne olur, olmasa ne olur? Hayırlı sabahlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Enver Baltaş Arşivi