Ankara Büyükşehir Belediyesi içme suyu projelerine devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir ihmal edilen su ve kanalizasyon sorunlarına çözüm getirmek için altyapı yatırımlarını hızla sürdürüyor. Başkent genelinde çevre ve merkez ilçelerde altyapının modernizasyonu ve güçlendirilmesi amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi içme suyu projelerine devam ediyor!
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, görev süresince tamamlanan ve devam eden altyapı projelerini sosyal medya hesapları üzerinden duyuruyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak Ankara genelindeki altyapı sorunlarına çözüm getirmeye odaklanıyor.

POLATLI'DAKİ İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Altyapı yatırımları, şehir yaşam kalitesini artırmak ve vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla büyük önem taşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, bu hedefle Başkent'in dört bir yanında çalışmalara başladı. Özellikle 30 yıllık su krizini çözmek için Polatlı ilçesine yönelik bir proje kapsamında, 2 milyar 400 milyon lira maliyetli İvedik-Polatlı Suyu içme hattının 86 kilometresi tamamlandı.

su-projesi.jpg

ÇUBUK-AKYURT İÇME SUYU HATTI PROJESİ TAMAMLANDI

2017'de onaylanan Çubuk-Akyurt İçme Suyu Hattı projesi, uzun süre ihmal edilmesine rağmen tamamlandı. Geçen sene bitirilen 24 kilometrelik proje, 78 milyon lira maliyetle hayata geçirildi ve 75 bin kişi, sağlıklı ve kesintisiz suya erişim sağladı.

GÖLBAŞINDA 650 BİN KİŞİYE SAĞLIKLI SU ULAŞTIRILDI

Gölbaşı ilçe merkezi ve birçok kırsal mahalleyi içine alan Mamak-Gölbaşı İçme Suyu Hattı projesi tamamlanarak 650 bin kişiye sağlıklı su ulaştırıldı. Projenin maliyeti 363 milyon TL olarak gerçekleştirildi.

icme-suyu.jpg

171 KÖYÜN KANALİZASYONU KAPALI SİSTEME GEÇİRİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın öncelikli olarak insan sağlığına ve can güvenliğine vurgu yaptığı açıktan akan kanalizasyon suyu sorunu çözülmek üzere kapalı sistemle entegre edilmeye başlandı. Yeni dönemde 171 köyün kanalizasyonu kapalı sisteme geçirildi, 57 köyde ise çalışmalar devam ediyor.

İstasyon Caddesi, Keçiören Barış Yolu Caddesi, Gordion AVM Önü, Elektrokent ve Sıhhiye Yenişehir Pazarı gibi yıllardır su taşkınlarına maruz kalan bölgelerdeki altyapı çalışmaları tamamlanıyor. ASKİ ekipleri, genel olarak Başkent'te içme suyu hatlarını yenileyerek, daha önce su erişimi olmayan mahallelere yeni hatlar döşeyerek temiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlayarak vatandaşların yaşam kalitesini artırıyor.

proje.jpg​​​​​​​

BEYPAZARI'NDA DA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Beypazarı'nın nüfus artışıyla başlayan sorunlara çözüm bulmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni tamamlayarak ilçenin temiz su ihtiyacını karşıladı.​​​​​​​

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), asbestli olan 40 kilometrelik kısmı da içeren toplamda 76 kilometrelik içme suyu altyapı çalışmalarını 22 milyon lira maliyetle yenileyerek tamamladı.

Ankara'da, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen asbestli borular dahil olmak üzere yaklaşık 400 kilometrelik eski içme suyu hattı, 91 milyon lira maliyetle yenilenerek güncellendi.

ÇAMLIDERE'DEN ELMADAĞ'A KESİNTİSİZ SU SAĞLANDI

Mamak-Elmadağ İçme Suyu Hattı projesi, 110 milyon TL maliyetle tamamlanarak Çamlıdere'den Elmadağ'a kesintisiz su sağlamaktadır. Bu proje sayesinde Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan bölgeleri sağlıklı içme suyuna kavuşmuştur.

Ankara'da birçok mahallede su sıkıntısını çözmek amacıyla ASKİ, yeni dönemde 695 su deposunu yaparak ve onararak, aynı zamanda 295 mahallede sondaj çalışmaları gerçekleştirerek halkın sağlıklı suya erişimini sağladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.