Ankaralı minikler için 'Başkentin 5 Beyazı' adlı tiyatro oyunu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sembolleri olan Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arısını tanıtmak amacıyla 'Başkentin 5 Beyazı' adlı tiyatro oyununu çocuklara sunuyor.

Ankaralı minikler için 'Başkentin 5 Beyazı' adlı tiyatro oyunu!
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Kültür-Sosyal İşler Daire Başkanlıkları iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Başkentin 5 Beyazı' adlı tiyatro oyunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından sahneleniyor.

Bu etkinlik yarıyıl tatilinde de devam ediyor. Oyun, Başkentin tarihi öneme sahip endemik türleri olan hayvanları çocuklara tanıtarak eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.

tavsan.jpg

EKRAN BAĞIMLILIĞINA ALTERNATİF

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, yarıyıl tatilinde çocuklara keyifli bir gün yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, ekran bağımlılığına alternatif kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Ankara'nın kültürel değerlerinden olan '5 Beyazı' tanıtmak amacıyla bu faaliyeti düzenlediklerini belirten Can, çocukları hayvan sevgisiyle buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Hayvanat Bahçeleri Koordinasyon Şefi Gözde Koç ise çocukların yarıyıl tatillerini daha etkin ve verimli geçirebilmeleri için Sincan Hayvanat Bahçesi ve Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'ndaki hayvanları çocuklara tanıtarak, hayvan sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirtti.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Gençlik Parkı'ndaki Necip Fazıl Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi tarafından sahnelenen Beş Beyaz temalı tiyatro gösterisi, eğlenceli şarkılar ve danslar eşliğinde miniklerden büyük ilgi gördü. Oyuncuların hayvan kostümleriyle çocukları büyülediği etkinlikte, interaktif sahnelerle unutulmaz anlar yaşandı. Fuaye alanında özel bir bölümde kurulan standlarda, endemik türlere ait sevimli hayvanlarla tanışma imkanı bulan çocuklar, onlarla oyunlar oynayarak keyifli bir zaman geçirdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.