ASKİ Çankaya'daki sel baskınları için çalışma başlattı

ASKİ Genel Müdürlüğü, yağış sonrasında sel baskınları yaşayan Çankaya ilçesi Fidanlık ve Sağlık Mahalleleri Aksu Caddesi için çalışma başlattı.

ASKİ Çankaya'daki sel baskınları için çalışma başlattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çankaya ilçesi Fidanlık ve Sağlık Mahalleleri Aksu Caddesi yoğun yağışların olduğu zamanlarda sel baskınları meydana geliyordu. Sorunun çözülmesi adına ASKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalara başladı.

ASKİ ekipleri, mahalle için 260 bin liralık altyapı yatırımı yapacak. Yapılan yatırımlar neticesinde 44 metre 600 mm beton boru ve 21 adet ızgara imalatı inşa edilecek.

Yapılacak çalışmalar sonunda, İncesu Deresinin deşarjı sağlanarak yağmurdan sonraki sel oluşumunun önlenmesi sağlanacak.

altyapi.jpg

SEL BASKINLARI ÖNLENECEK

Bölge Su ve Kanal İşletme Daire Başkanı İlteriş Çankaya, Çankaya ilçesindeki Fidanlık ve Sağlık Mahalleleri Aksu Caddesi'nde mevcut altyapının yetersizliği ve yanlış bağlantılar nedeniyle yaşanan sel baskınlarına çözüm bulmak amacıyla 1. kademe aşaması çalışmalarına başladıklarını belirtti.

İlk aşama çalışmalarının, yağmur ve su baskınlarını önlemeyi ve İncesu Deresi'ne tam deşarjı sağlayacak yağmur suyu hatlarıyla sorunları çözmeyi amaçladığını ifade eden Çankaya, bu çalışmanın ikinci aşamasının da planlandığını ve trafik düzenlemeleri ile gerekli izinler alındıktan sonra sel baskınlarını engellemeyi hedeflediklerini açıkladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.