ASKİ dere yataklarını ıslah ediyor

ASKİ Genel Müdürlüğü kent genelinde yaşanması olası sel taşkınlarını önlemek adına dere ve akarsu yataklarında ıslah çalışmalarına başladı.

ASKİ dere yataklarını ıslah ediyor
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'da yoğun yağışlar sonrasında meydana gelebilecek tahribatı önlemek adına il genelinde çalışmalara devam ediyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda akarsu ve dere yatakları ıslah edilirken, özellikle sel baskınlarının oluştuğu, Dikmen Deresi, İncesu Deresi ve Varlık Mahallesi Trakya ve Beypazarı Caddesi’nde de çalışmalar artırılacak.

DERE VE AKARSU YATAKLARI ISLAH EDİLİYOR

İlk olarak Çankaya Dikmen Deresi'nde yapılan çalışmalarda, betonarme baks temizliği yapıldı. Çalışmalar kapsamında 500 metrelik bir kısımdan şu ana kadar yaklaşık 300 kamyon teressubat çıkarıldı.

Ekiplerin devam eden çalışmalarında sonraki durak olarak, İncesu Deresi, Yenimahalle ilçesi Trakya ve Beypazarı Caddesi belirlendi.

ASKİ tarafından yapılan açıklamada, daha önceki acı tecrübelerin dikkate alındığı ifade edilerek, olası taşkınlarla henüz gerçekleşmeden mücadele edileceği söylendi. Akarsu ve dere yataklarının bu sebeple kısa sürede ıslah edileceği duyurulurken, can ve mal kaybının da önleneceği kaydedildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.