ASKİ Keçiören Fatih Caddesi'ndeki sel sorununu çözdü!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Keçiören Belediyesi önünde yaşanan sel taşkınlarını önlemek için çalışma başlattı.

ASKİ Keçiören Fatih Caddesi'ndeki sel sorununu çözdü!
Yayınlanma:

Yoğun yağışlarda Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen sel sorununun, 2013'te yapılan Çubuk Çayı ıslah çalışmalarında yağmur suyu hattının çaya deşarj kısmının hasar görmesinden kaynaklandığı belirlendi. ASKİ ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, hasarlı kısım onarılarak sorun giderildi ve yağmur suyunun Çubuk Çayı'na deşarjı tekrar sağlandı.

fatihcaddesi.jpg

SORUN ÇÖZÜLDÜ

ASKİ, Keçiören ilçesindeki Güçlükaya Mahallesi'nde Fatih Caddesi (Şelale önü-FTZ AVM önü) ve Cumhuriyet Caddesi'nde yoğun yağmurlu havalarda yaşanan sel ve su taşkınlarını ele aldı. Sorunun yaşandığı bölgelerde inceleme yapmak için ekipler kazı çalışması başlattı ve ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay da çalışmaları yerinde denetledi. Yapılan incelemede, mevcut boru ve yağmur suyu baksı içerisinde kamera kullanılarak, yağmur suyu hattının deşarj bağlantısının olmadığı belirlendi. Bu durumun neden olduğu anlaşılan sel taşkınları, yağmur suyu hattının işlevsizliğinden kaynaklanıyordu.

ASKİ ekipleri, sorunun 2013 yılında yapılan Çubuk Çayı ıslah çalışmaları ve Ihlamur Vadisi Projesi sırasında mevcut yağmur suyu hattının çaya deşarj kısmının hasar görmesinden kaynaklandığını tespit etti. Ekipler, tahrip edilen kısmı onararak Çubuk Çayı'na deşarjını sağlayarak sorunu çözdü.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.