ASKİ yatırımları 2 katına çıktı

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, ilçe muhtarları ile bir araya gelerek ASKİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında onları bilgilendirdi.

ASKİ yatırımları 2 katına çıktı
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü dolar bazından bütçe gelirlerinin yüzde 60 oranında azalmasına rağmen yapılan yatırımların arttığını kaydetti. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, ASKİ'nin çalışmaları hakkında bilgi vermek amaçlı Gölbaşı, Yenimahalle, Mamak, Kızılcahamam, Bala ve Polatlı muhtarlarıyla buluştu.

GELİRLER YÜZDE 60 ORANINDA AZALDI

Akçay, 2014 Nisan - 2019 Mart dönemindeki ASKİ yönetimi ile Mansur Yavaş'ın dönemini gelir ve yatırımlar açısından karşılaştırarak, yatırımların doğru zamanda ve yerde yapılması gerekliliğini vurguladı. Su, atık su, İller Bankası ve katılım payları gibi düzenli gelirler üzerinden yapılan hesaplamalara göre, gelirlerde %60 oranında (1.9 milyar dolar) bir azalma yaşandığını belirten Akçay, 2014-2019 döneminde ASKİ'nin kasasına 3.2 milyar dolar girdiğini, bu rakamın 2019-2023 döneminde 1.3 milyar dolara düştüğünü açıkladı. Akçay, Gelirleri dolar cinsinden hesaplamasının sebebini, kurum giderlerinin büyük kısmının dolar üzerinden olduğunu ifade etti.

YAVAŞ DÖNEMİNDE YATIRIMLAR 2 KATINA ÇIKTI

Başkan Yavaş dönemindeki yatırımların 2 katına çıktığını belirten Akçay, ASKİ'nin gelir tablosuna TL bazında bakarak 2014-2019 arasındaki bütçeleri enflasyona göre düzelterek karşılaştırdıklarını ifade etti. Bu analize göre Akçay, önceki dönemde ASKİ'nin kasasına 121 milyar TL girdiğini, ancak Yavaş döneminde bu miktarın 60 milyar TL'ye düştüğünü, yani ASKİ'nin gelirlerinin reel olarak yarı yarıya azaldığını vurguladı.

ŞEREFLİKOÇHİSAR DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıda, Şereflikoçhisar, Polatlı, Kızılcahamam ve Mamak ilçelerine özel olarak hazırlanan içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı grafikleri sunuldu. Akçay, özellikle Şereflikoçhisar'da dikkat çeken verilere göre, içme suyu hat imalatında önceki döneme göre 12 kat fazla iş yapıldığını, atık su hat imalatında ise 15 kat artış görüldüğünü açıkladı. Bakım onarımı yapılan depo sayısında da önemli bir artış yaşandığını kaydeden Akçay, önceki dönemde 0 olan depo sayısının bu dönemde 18'e yükseldiğini söyledi. Diğer ilçelerde de benzer olumlu gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Akçay, ASKİ'nin bütçe kullanım performansının oldukça iyi olduğunu vurgulayarak, Ankara halkı için kaynakları en etkin şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

MUHTARLAR ASKİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda bulunan bazı muhtarlar ise duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

Şenol Ünal, Kızılcahamam Kırköy Muhtarı, mahallenin 145 haneden oluştuğunu belirterek, Göktaş Evleri'nde su sorunu olmadığını ancak depolarının yetersiz olduğunu dile getirdi.

Ali Polat, Gölbaşı Soğulcak Muhtarı, ASKİ Genel Müdürüne görevinde başarı dileyerek, mahallesinde 200 hanenin bulunduğunu ifade etti. Su şebeke sisteminin 30-40 yıllık olduğunu ve destek beklediklerini vurguladı.

Satılmış Çakır, Mamak Peyami Safa Muhtarı, Hz. Ömer’in adaletini hatırlatarak hakkın yenmemesi gerektiğini belirtti. Yağmur giderleri dışında başka ihtiyaçları olmadığını söyleyen Çakır, gerekli hizmetleri zamanında aldıklarını ifade ederek görevde başarılar diledi.

Yüksel Şen, Yenimahalle Anadolu Muhtarı, muhtarların Mansur Başkan döneminde değer gördüğünü söyledi ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.