ASKİ'den Ankaralılara uyarı

ASKİ Ankara'daki barajların doluluk oranlarını açıklayarak vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.

ASKİ'den Ankaralılara uyarı
Yayınlanma:

Ankara'da son gelen yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranları yükselse de ASKİ suyu tasarruflu kullanma konusunda vatandaşları uyarıyor. 30 Kasım 2023 tarihinde 4 milyon 630 bin 513 metreküp su ile dolan barajlardan aynı gün içinde kentteki vatandaşlara 1 milyon 440 bin 904 metreküp su verildi.

Başkentteki barajların toplam doluluk oranı yüzde 35.03, aktif doluluk oranı ise yüzde 26.24 olarak ölçüldü.

TOPLAM SU MİKTARI 555 MİLYON 398 BİN METREKÜP

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri, 30 Kasım 2023 tarihinde Ankara barajlarının toplam su miktarının 555 milyon 398 bin metreküp olduğunu açıkladı. Bu miktarın geçen yılın aynı tarihine göre 79 milyon 136 bin metreküp daha fazla olduğu belirtildi. Ancak, barajların tamamının su ile dolu olmadığına dikkat çekildi. Su tüketiminin ise arttığına işaret edilen açıklamada, 30 Kasım 2023'te Başkent'e verilen su miktarının 1 milyon 440 bin 904 metreküp olduğu, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 1 milyon 289 bin 580 metreküp olduğu ifade edildi.

KÜRESEL KURAKLIK ANKARA'YI DA ETKİLEDİ

Açıklamada, son günlerdeki yağışların barajlardaki doluluk oranlarını artırdığı, ancak küresel kuraklığın etkisiyle Ankara'ya su sağlayan barajların da etkilendiği belirtildi. Bu sebeple su tüketirken daha özenli olunması gerektiği vurgulanarak, vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, Ankara Kent Konseyi ve muhtarlarla ortak çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.

Ankara'nın çevresinde bulunan Akyar, Çamlıdere, Çubuk 2, Eğrekkaya, Kargalı, Kavşakkaya, Kurtboğazı, Peçenek, Türkşerefli, Uludere ve Kesikköprü Barajları, Ankara nüfusuna içme suyu temin ediyor. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), barajlardaki su miktarını dijital sensörlerle anlık olarak takip ederek, bu bilgileri resmi internet sitesinde paylaşıyor.

ŞEHİR SUYU SÜREKLİ ANALİZ EDİLİYOR

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), şeffaflık ilkesi gereği Ankara'nın şehir şebeke suyu analiz raporlarını düzenli olarak internet sitesinde paylaşıyor. ASKİ laboratuvarları, kent genelindeki 112 noktadan alınan su numunelerini analiz ederek şehir şebeke suyunu sürekli kontrol altında tutuyor. Başkentin içme suyu, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği standartları ile Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinde belirtilen kriterlere göre analiz ediliyor. ASKİ, 2 milyon 576 bin 360 aboneye temiz ve içilebilir su sağlanıyor. Yetkililer, vatandaşları musluktan akan suyu sağlıklı bir şekilde tüketebilmeleri için su depolarının periyodik bakımlarını yaptırmaları ve apartman içindeki eski tesisatları yeniletmeleri konusunda uyarıda bulunuyor..

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.