ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan servet vergisi değerlendirmesi

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son günlerde sıkça konuşulan servet vergisinin çıkarılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akçam, ekonomide yaşanan sorunların özellikle dar gelirli vatandaşları etkilediğini belirterek, servet vergisinin çıkarılması gerektiğini savundu.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan servet vergisi değerlendirmesi
Yayınlanma:

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, ekonomide yaşanan sorunların birçok sektörü etkilediğini ve konut sektörünün de bundan nasibini aldığını belirtti. Son iki yılda Türkiye'de konut fiyatlarının arttığını ve bunun kira fiyatlarını da etkilediğini söyledi.

''YÜZDE 1 ORANINDAKİ SERVET VERGİSİ KİMSEYİ ZORLAMAZ''

İnşaat maliyetlerindeki artışın konut fiyatlarını önemli ölçüde etkilediğini vurgulayan Akçam, konut fiyatlarındaki yükselişin birçok sebebi olduğunu ifade etti. Hükümetin, konut sektörü dahil birçok alanda yaşanan sorunları çözmek için yeni formüller geliştirdiğini ve bu formülleri desteklediklerini belirten Akçam, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun önerisine sıcak baktıklarını söyleyerek, belirli bir gelire sahip olanlardan servet vergisi alınabileceğini öne sürdü. Akçam, yüzde 1 veya yüzde 2 gibi oranlarda alınacak servet vergisinin kimsenin zorlanmayacağını belirtti. Akçam, vergilerin belirli taksitlerle ödenmesinin daha da kolay olacağını ve bu vergilerin bağımsız bir grup tarafından yönetilerek harcamaların şeffaf bir şekilde takip edilebileceğini dile getirdi.

''HÜKÜMET SERVET VERGİSİ ÖNERİSİNİ DİKKATE ALMALI''

Akçam, Gölcük Depremi'nin ardından çıkarılan deprem vergisinin 1999'dan 2022'ye kadar toplamda 40 milyar dolar olduğunu belirtti. Bu verginin yetersiz kaldığını ve 6 Şubat 2023'te bu durumun tekrar test edildiğini ve yetersiz olduğunu söyleyen Akçam, toplanan servet vergisinin büyük bir kısmının deprem yada afet durumlarında kullanılmak üzere ayrılabileceğini öne sürdü. Akçam, İbrahim Erdemoğlu'nun açıklamalarını doğru bulduklarını belirterek, dar gelirli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalamayacaklarını vurguladı. Dar gelirli vatandaşların yaşadığı sorunları hafifletmek ve ekonomideki durumu düzeltmek için hükümet yetkililerinin servet vergisi önerisini dikkate almaları gerektiğini düşündüklerini belirten Akçam, bu önerilerinin göz önünde bulundurulmasını umut ettiklerini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.