Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin'den Yakup Türkal'a ziyaret

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, 13'üncü Bağımsız Cumhurbaşkanı Aday Adayı ve İş İnsanı Yakup Türkal'a ziyarette bulundu.

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin'den Yakup Türkal'a ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, 13'üncü Bağımsız Cumhurbaşkanı Aday Adayı ve İş İnsanı Yakup Türkal'ı dün ofisinde ziyaret etti. Çetin ve Türkal, 31 Mart seçimleri sonrası Türkiye'nin değişen iklimini değerlendirirken, ekonomik anlamda yapılması gerekenler konusunda da istişarelerde bulundu.

''FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZ ANLAYIŞIYLA YOLA ÇIKTIK''

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız olarak aday adaylığı sürecini yürüten Türkal, kendisini ülkesine sorumlu hisseden biri olarak, şunları söyledi: "Varlığım Türk varlığına armağan olsun mottosuyla, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkes'i hep beraber, bir millet, bir bayrak çatısı altında farklılıkların zenginlik olduğu bilinciyle hareket ettik. Ayrışmalardan uzak, siyasi kavgalardan uzak, insanların liyakate göre değerlendirildiği bir Türkiye için bu düşünce yapısıyla yola çıktık."

Lise yıllarından bugüne ülke yönetimine talip olma fikri oluştuğunu aktaran Türkal, Türk vatandaşlığının paha biçilemez olduğunu ve devlet millet hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

''EKONOMİK ALANDA İDDİALIYIZ''

31 Mart yerel seçimleriyle ilgili de bir değerlendirme yapan Türkal, "Vatandaşların ekonomik problemlerden dolayı bir denize düştüğünü ve bu denizde de kendisine en yakın olan muhalefete sığındığını." belirtti.

Bu seçim sonucunun ekonomik problemlere çözüm bulamayan iktidar veya muhalefet fark etmeksizin herkesi eleyeceğini ifade eden Türkal, "Şu an muhalefetin ekonomiyle ilgili herhangi bir çözüm önerisi olmadığını ancak vatandaşın bir umut kapısı olduğu için muhalefeti tercih ettiğini" söyledi.

Türkal, ''Muhalefetin herhangi bir çözüm önerisi yok. İktidar da nasıl çözeceğini bulma gayretinde.'' dedi.

Kendilerinin de ekonomi alanında iddialı olduklarını dile getiren Türkal, ''Vatandaşlarımız artık ekmek kuyruğunda bekleyemez. Devletin vatandaşa asgari standardı sunması gerekiyor. Ekmek, doğal gaz, elektrik, su gibi birçok asgari standart oluştuğunda, asgari ücrete zam vermeye gerek kalmayacak. Asgari ücrete verilen zam, enflasyon olarak yansıyor. Enflasyon faizle ilişkili oluyor. Bundan dolayı vatandaşın alım gücünü sağlamak gerekiyor. Vatandaşın daha detaylı bir programla hak ettiği değeri alması gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Siyasetle hep iç içe olduğunu belirten Yakup Türkal, herhangi bir partiye girmek istemediğini, herhangi bir taraftan yana olmak istemediğini dile getirdi.

''CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAM İÇİN İMZA VEREN HERKES ADINA HATIRA ORMANI OLUŞTURDUK''

Bugün basın mensuplarının ve iş insanlarının davetli olduğu bir iftar yemeği düzenleyen Türkal, kendisine aday adaylığı sürecinde destek veren, Yüksek Seçim Kuruluna giderek imza atan herkes için Keçiören'de Turgut Altınok'un desteğiyle bir hatıra ormanı oluşturulduğunu söyledi. Bugünkü iftar yemeğinde ise amaçlarının Cumhuriyet'in 100'üncü yılı anısına 81 ilde 100 orman yapılması olduğunu ifade eden Türkal, buna en başta kendisinin katkı sunarak bu konuyu konuşacaklarını söyledi.

İş İnsanı Yakup Türkal, 81 ilde 100 orman projesine ilk olarak Kırşehir'den başlamak istediklerini de sözlerine ekledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.