Büyük Çamlıdere Festivali coşkuyla gerçekleşti

Geleneksel Büyük Çamlıdere festivali her yıl olduğu gibi bu sene de gerçekleşti. Festivalde İki yüz pehlivanın kol bağlayıp peşrev çektiği kıran kırana mücadele TBMM Vekilleri, Ankara Bürokratları ve daha birçok kişi tarafından yoğun ilgi gördü.

Büyük Çamlıdere Festivali coşkuyla gerçekleşti
Yayınlanma:

Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Büyük Çamlıdere Festivaline İki yüz pehlivanın kol bağlayıp peşrev çektiği kıran kırana mücadele TBMM Vekilleri, Ankara Bürokratları ve daha birçok kişi tarafından yoğun ilgi gördü.

FESTİVALE YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Büyük Çamlıdere Festivaline, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın Daveti üzerine Gazetemiz yazarı Milli Sporcu Bahattin Demiray ve Türkiye’nin çeşitli illerinden TBMM Vekilleri, Ankara Bürokratları katılmış büyük ilgi gören yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

whatsapp-image-2023-07-18-at-17-52-20-1.jpeg

İKİ YÜZ PEHLİVAN PEŞREV ÇEKTİ

Kırkpınarda Davet edilen İki yüz pehlivanın kol bağlayıp peşrev çektiği Aluçdağı er meydanında kıran kırana mücadele olurken Baş Pehlivanlığı Ali Yanatma kazandı.

GENÇ ŞAMPİYONALARIN MADALYA VE KUPALARI TAKDİM EDİLDİ

Gazetemiz yazarı Şampiyon Bahattin Demiray ve Ankara TBMM vekili Kurtcan Cebeci, Zeynep Yıldız, Osman Çökçek, Nevzat Ceylan, Kaymakam Metin Demirel, Başkan Hazım Caner Can, SGK Başkanı Adem Ceylan, Yüksel Tezel, genç şampiyonaların kupalarını ve madalyalarını taktim ettiler.

Yoğun ve geniş katılımla gerçekleşen Büyük Çamlıdere Festivalinde sünnet olan çocukların yanında diğer çocuklar da kukla şenliği, hediyeler ve gün boyunca ücretsiz oyun alanlarında gönüllerince eğlendiler.

Aluçdağı Er meydanımızın bu yıl ki güreş ağaları ise her biri birbirinden değerli mahalle ve köyleri için durmadan çalışan muhtarlar Dursun Kütükçü, Hüseyin Ayhan, Orhan Soylu, seçildi. Başkan Hazım Caner Can Ağalar için Er meydanı ağalığının para ile değil hizmet ile olacağının önemine vurgu yaptı.

Yağlı güreşlerin sona ermesiyle Halk müziği Sanatçısı Şerife Çalıkıran ve Adem Akkuşlu konserleriyle misafirleri ve davetlileri gönüllerince eğlendiler.

whatsapp-image-2023-07-18-at-17-52-20.jpeg

“BÜYÜK EMEK VEREN BELEDİYE PERSONELİNE BAŞARILAR”

Anadolu Gazetesi yazarımız Bahattin Demiray “Böylesi Muhteşem Festivalde önderlik gösteren Çamlıdere Belediye Başkanı; Hazım Caner Can, Başkan v. Yüksel Tezer, Genel müdür Alihsan Ercan, Sefa Tursun ve bu festivale büyük emek veren Belediye personeline başarılar” dilemiştir.

whatsapp-image-2023-07-18-at-17-52-19.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.