Ganire Paşayeva Parkı ve Ukrayna Parkı neden yan yana yapıldı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Çankaya Belediyesi bir yıl ara ile yan yana iki park inşa etti. İki parkın arasında sadece bir cadde olmasına karşın Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Ganire Paşayeva Parkı beklenen ilgiyi görmedi.

Ganire Paşayeva Parkı ve Ukrayna Parkı neden yan yana yapıldı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER:GÜNSU ÖZMEN

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılında inşa edilen Ganire Paşayeva Parkı, beklenen ilgiyi görmedi ve boş kaldı.

park5.jpg

Parkın büyüklüğü 11 bin 782 metrekare olup içerisinde oturma alanları, dinlenme alanları, piknik alanı ve bisiklet parkı gibi çeşitli aktivite imkânları sunuyor. Ancak, açılmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen parkta tamamlanmamış peyzaj düzenlemeleri, içki şişeleri ve kırık park-oyun alanları gibi olumsuzluklar dikkat çekiyor.

whatsapp-image-2024-04-15-at-10-16.jpg

Hemen bitişiğindeki Kızılırmak Mahallesi'nde ise Çankaya Belediyesi tarafından 2022 yılında inşa edilen Ukrayna Parkı bulunuyor.

park2.jpg

Çankaya Belediyesi tarafından 2022 yılında yapılan Ukrayna Parkı, 8 bin 230 metrekare alan üzerine inşa edildi. Ancak, bu park 5 bin 450 metrekarelik bir yeşil alan kazandırmış durumda.

park4.jpg

Ukrayna Parkı, geniş yeşil alanı ile vatandaşın ilgisini çekiyor. Çevre iş yerlerinde çalışan vatandaşların öğle aralarında bu parka gelip vakit geçirmeleri parkın işlevsel olarak kullanıldığını gösteriyor. Aynı lokasyonda iki parkın birbirine yakın yapılması, birinin ise gereken ilgiyi görmemesi vatandaşlarını da dikkatini çekiyor.

park3.jpg

Ganire Paşayeva Parkı'nın Ukrayna Parkı'na kıyasla daha az ilgi görmesi ve boş kalması, parkların konumlandırılması veya içeriklerindeki farklılıklar gibi birçok faktörün gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.