Hüseyin Can Güner oturma eyleminde!

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ODTÜ öğrencilerinin, Bahar Şenlikleri'nin kısıtlanmasına karşı gerçekleştirdiği oturma eylemine destek vermek üzere Rektörlük önünde bulundu. Eylemde gece boyunca öğrencilerle birlikte vakit geçiren Güner, sorunun çözümü için Rektör Verşan Kök'ten randevu talep edeceğini belirtti.

Hüseyin Can Güner oturma eyleminde!
Yayınlanma:

ODTÜ Bahar Şenliği'nin programındaki kısıtlamaları ve geleneksel etkinliklerin çıkarılmasını protesto etmek amacıyla Rektörlük Binası önünde başlatılan oturma eylemine Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in desteği, öğrenciler arasında memnuniyetle karşılandı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren eylemde Güner, Rektör Kök ile görüşerek sorunun çözümüne katkı sağlama niyetini dile getirdi.

canguner.jpg

Rektörlük tarafından gerekçe olarak temizlik ve güvenlik gösterilirken, Güner, Bahar Şenlikleri'nin Devrim Sahnesi'nde gerçekleştirilmemesi için sunulan gerekçeleri aşabilmek adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Öğrencilere moral vermek amacıyla Çankaya Belediyesi tarafından sağlanan sıcak çay ve çorba dağıtımı da eyleme katılanlar arasında olumlu bir atmosfer yarattı. Çay dağıtımında Güner'in yanı sıra Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da öğrencilere destek ziyaretinde bulundu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.