Kadim Koç: Gordion Ankara turizmi için çok büyük bir değer

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Kadim Koç, Gordion'un çok önemli bir değer olduğunu belirterek, "Ne yazık ki Ankara’nın yanı başında olan bu önemli değeri çok geç fark etmişiz. Aslında 2023 yılında değil, belki de 50 yıl önce Gordion’un Dünya Miras Listesi'ne girmesi gerekiyordu.” dedi.

Kadim Koç: Gordion Ankara turizmi için çok büyük bir değer
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

FOTOĞRAF: SAMET EKER

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Kadim Koç, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2023-11-17-at-10-27-38-7.png

Gordion Antik Kenti’nin Dünya Miras Listesi'ne girdiğini anımsatarak konuşmasına başlayan Kadim Koç, “Gordion Dünya Miras Listesi'ne girdikten sonraki ilk fuarımız bu. Gordion’u bu fuarda temsil etmek bizim için onur verici. Gordion Antik Kenti, ülkemizin 20’nci Ankara’mızın da ilk UNESCO Dünya Mirası oldu. Ankara’nın ilk dünya mirası olarak kayıtlara geçti. Çok kıymetli…” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-11-17-at-10-27-38-8.png

“GORDİON’U BU TURİZM FUARINDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin değerlendirme yapan Koç, şunları söyledi:

“Ankara’da bu tür fuarlar önemli. Bizler de en azından Ankara’mıza ait olan bu değerli fuarlar vasıtasıyla tanıtım yapmış oluyoruz. Birçok insana yapılan çalışmaları tanıtmış oluyoruz. Fuarların daha sık, daha görkemli olmasını bekliyoruz. Gordion’u bu turizm fuarında en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Fuara, Gordion ve Gordion'la ilgili yapılan el işlerini, hediyelik eşyaları getirdik, burada sergiliyoruz. Daha önceden Gordion'la ilgili bu tür hediyelik eşyalar yoktu. Ankara Kalkınma Ajansının verdiği destekle kurduğumuz atölyelerde hediyelik eşyalar üretiliyor. Üretilen hediyelik eşyalar aynı zamanda Gordion’un simgeleri. Fuara getirdiğimiz tüm hediyelik eşyalar Gordion motifleri taşıyor. Bunlar çok önemli ve kıymetli.”

whatsapp-image-2023-11-17-at-10-27-38-4.png

"GORDİON ANKARA TURİZMİ İÇİN ÇOK BÜYÜK DEĞER"

Gordion’un Ankara’nın turizmine çok büyük değer katacağını söyleyen Koç, şunları kaydetti:

Ankara’nın çevresinde çok fazla değer var ancak bu değerler fark edilmedi, son yıllarda farkındalık artmaya başladı. Ankara’da yavaş yavaş bu farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Öncelikle tabii Ankara'daki kurum ve kuruluşlarının bu değerlere sahip çıkması lazım. Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Valiliği ve diğer kurumlar bu değerlerin farkındalar ve sahip çıkmaya başladılar. Bizlere de büyük destek veriyorlar.”

whatsapp-image-2023-11-17-at-10-27-38-9.png

Koç, Polatlı Belediyesinin Gordion Antik Kentini tanıtmak için çeşitli projeler yürüttüğünden de bahsetti.

“GORDİON, 50 YIL ÖNCE DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NE GİRMESİ GEREKİYORDU”

Gordion’un 3 bin yıllık bir tarihinin olduğunu söyleyen Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Baktığınız zaman Gordion bölgesinde Frigler yaşamış. Ama ne yazık ki Ankara’nın yanı başında olan bu önemli değeri çok geç fark etmişiz. Aslında 2023 yılında değil, belki de 50 yıl önce Gordion’un Dünya Miras Listesi'ne girmesi gerekiyordu.”

"GORDİON'U ÖNCE KORUYACAĞIZ"

Son yıllarda Türkiye’de bulunan önemli değerlerinin Dünya Miras Listesi'ne girdiğini de anımsatan Kadim Koç, Gordion’un İç Anadolu'da bir köprü vazifesi gördüğünü vurgulayıp şunları ifade etti:

“Gordion, Doğu ve Batı uygarlığı arasında bir köprü vazifesi görüyor. Gordion, özellikle Frigler’den bize miras kaldı. Bu mirasın farkına varmamız gerekiyor ve geleceğe de aktarmamız gerekiyor. Ama bunu yaparken de önce koruyacağız. Daha sonra da bunu tanıtacağız.”

Kadim Koç, Başkentlilere çağrıda bulunarak, “Ankaralıların gelip Gordion'u görmesi gerekiyor.” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.