Mesut Özarslan kazandı mı? 2024 Keçiören yerel seçim sonuçları

CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Mesut Özarslan seçimi kazandı. 2024 Keçiören yerel seçiminde oyların yüzde 47,79'unu alan Mesut Özarslan, Keçiören Belediyesinin yeni başkanı seçildi.

Mesut Özarslan kazandı mı? 2024 Keçiören yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

KEÇİÖREN BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Keçiören için 542.592 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok yüzde 63,65 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Keçiören Belediyesi CHP yönetimine geçti,

Mesut Özarslan Kimdir?

1976 yılında Sivas'ta doğan Mesut Özarslan ilk, ortaöğretim ve liseyi Sivas’ta tamamladı.

Üniversite eğitimine Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde başlayan Mesut Özarslan 1999 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı ve öğretim üyesi olarak bir süre görev yaptı. DR. Metin Özarslan kendi isteğiyle ayrıldığı üniversiteden sonra, Eylül 2002 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’de Altyapı ve Zemin Etüt Şube Müdürlüğü görevine başladı. Ardından Başbakanlık Pakistan Deprem Bölgesi Koordinatörü olarak görev yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan PORTAŞ’da Genel Müdür olarak kentsel dönüşüm projesinde etkin görev aldı. Özarslan daha sonra kendi şirketi GEOLİMİT MÜHENDİSLİK A.Ş.'yi kurarak çalışmaya başladı.

Yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda proje projeye imza atan Dr. Özarslan 27. dönem İYİ Parti Ankara Kurucu il başkanlığı yaptı. Genel seçimde Ankara milletvekili adayı oldu. Yerel seçim öncesi partisinden istifa ederek CHP’den Keçiören Belediye Başkan adayı oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.