Türkiye Kadınlar Dayanışma Birliği öncülüğündeki kadınlar, İsrail'i protesto çağrısı yaptı

Ankara'da faaliyet gösteren kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türkiye Kadınlar Dayanışma Birliği (T-KAD BİR) öncülüğünde toplanarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Türkiye Kadınlar Dayanışma Birliği öncülüğündeki kadınlar, İsrail'i protesto çağrısı yaptı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Türkiye Kadınlar Dayanışma Birliği (T-KAD BİR), İsrail'i protesto etmek için Ankara'da bir araya geldi. İslam ülkelerinin zulme karşı daha etkin bir duruş sergilemeleri çağrısı yapılan eylemde İsrail saldırılarının durdurulması ve insani yardımların kesintisiz geçişinin sağlanmasına vurgu yapıldı.

Siyasi ve ekonomik tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Türkiye Kadınlar Dayanışma Birliği (T-KAD BİR), İsrail'e karşı ekonomik boykotu sürdürme çağrısı yaptı. Kadınların alışveriş konusundaki etkisiyle İsrail'e açık destek olan firma ürünlerinin boykot edilmesi gerektiği vurgulandı. Tarihsel başarı örnekleriyle desteklenen bu çağrıda, Filistin'deki mazlumlar için yapılacak boykotun başarılı olabileceği ifade edilerek, barışın sağlanana dek mücadeleye devam edileceği belirtildi.

kadinlar.jpg

“BAŞKAN ŞAHİNER: ULUSLARARASI ARENADA GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI”

Türkiye Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği (T-KAD. BİR) Başkanı Ayşe Serap Şahiner, anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Şahiner, yaptığı açıklamada, İsrail'in kadın, çocuk ve sivilleri hedef alan terör eylemlerini kınayarak, dünya genelindeki protestolara rağmen İsrail yönetiminin kulaklarını tıkadığını belirtti. Şahiner, İslam ülkelerinden zulme karşı daha etkin bir duruş sergilemelerini ve uluslararası arenada gerekli tedbirleri almalarını talep etti. Ayrıca, mazlumların yanında duran vicdanlı insanlara seslenen Şahiner, İsrail'e karşı ekonomik boykot çağrısı yaptı.

Serap Şahiner, kadınların alışveriş konusundaki etkisine dikkati çekerek İsrail'e açık destek olan firmaların ürünlerini almamalarını ve çevrelerine de aynı hassasiyeti göstermelerini istedi.

“EL ELE VERELİM, BOYKOT BİLİNCİNİ ÇEVREMİZE AŞILAMAYA ÇALIŞALIM”

Başkan Şahiner, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Başta Türkiye olmak üzere mazlumların yanında olan yeryüzündeki tüm vicdanlı insanların ekonomik boykotu kararlılıkla sürdürmeleri gerekmektedir. Alışverişlerin büyük bir kısmının kadınlarca gerçekleştirildiği göz önüne alındığında, kadınlarımıza daha duyarlı olma konusunda çağrı yapıyoruz. İsrail’e desteği açık olan firmaların ürünlerini almamalarını ve çevrelerinin de almamaları konusunda çalışma yapmalarını rica ediyoruz. Tarihte başarıya ulaşmış birçok boykot örneği bulunmaktadır. Üzüm işçilerinin haklarını elde etmesini sağlayan Delano üzüm boykotu, Peygamberimizi tahkir edici nitelikte karikatürleri yayınlayan gazetenin özür dilemesini sağlayan Danimarka ürünleri boykotu ve Fransız hükümetinin nükleer denemelerinin durdurulmasını sağlayan Fransız ürünleri boykotu bu örneklerden sadece birkaçını oluşturmaktadır.

Filistin’deki mazlumlar için yapılacak boykotun başarılı olmaması için hiçbir neden bulunmamaktadır. Gelin el ele verelim, boykot bilincini çevremize aşılamaya çalışalım. Hz. İbrahim’e su taşıyan karınca misali, yüreğimizin iyiden, güzelden ve haktan yana tavır alması bize yetmez mi? Filistin’de barış ve huzur hâkim olana dek durmayacağız. Gül yüzlü çocuklara atılacak bir mermiyi de biz vermeyeceğiz. Yaşasın zamanımızın en masum varlıkları Filistinli çocuklar ve yaşasın son devrin en büyük mazlumları Filistinli anneler."

Ayşe Serap Şahiner, tarihsel başarı örneklerinden ilham alarak Filistin mazlumları için yapılan boykotun başarılı olabileceğine vurgu yaptı ve barış sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum