Yaylabağı Mahallesi'nde altyapı ve başıboş köpek sorunu büyüyor!

Yaylabağı Mahallesi Muhtarı Mustafa Çetin, mahallenin başta altyapı olmak üzere ulaşım, başıboş köpek, çevre düzenlemesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yaylabağı Mahallesi'nde altyapı  ve başıboş köpek sorunu büyüyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Gölbaşı ilçesinin Yaylabağı Mahallesi’nin bir dönemdir muhtarlığını üstlenen Mustafa Çetin, mahallenin sorunlarını anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Yaylabağı’n yaklaşık 800 nüfuslu bir mahalle olduğunu belirten Çetin, “Mahalleli beni, ben de onları tanırım. Bu köyde büyüdüm. Bir muhtarın yapması gereken görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. Elinden geldiği kadar mahallelinin her türlü ihtiyacına yetişmeye çalışıyorum.” dedi.

whatsapp-image-2024-01-03-at-19-32-18.png

ALTYAPI SORUNU!

Mahallenin en büyük sorununun 'altyapı eksikliği' olduğunu vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

“5 senedir altyapı sorununu çözmeye çalışıyorum. Ancak çözüm bulamadım. Yetkililerle görüştüm. Mahallenin sorunlarını dile getirdim. Ancak mahallemiz Gölbaşı’na 7 kilometre uzaklıkta, Çankaya’ya ise 8 kilometre uzaklıkta. Ankara’nın merkezinde çok yakın olmamıza rağmen mahallemizde birçok sorun var. En başta dediğim gibi altyapı sorunu var. Bu sorun bir an evvel çözülmeli. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ASKİ’nin yetkilileriyle görüştüm. 2023 yılına da söz almıştım. Ancak 6 Şubat Kahramanmaraşlı depremlerin ardından mahallenin altyapı sorunu ertelendi. Yetkililere de sesleniyorum: Mahallemdeki altyapı sorununu çözün! Yağış olduğu durumlarda mahalleli zor durumda kalıyor. Rögar taşıyor.”

whatsapp-image-2024-01-03-at-19-32-19.png

"BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU ÇOK CİDDİ BİR TEHDİT!"

Çetin, Yaylabağı Mahallesi’nin 2004 yılında mahalle olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Yaylabağı önceden köydü. 2004 yılında mahalle oldu. Ancak biz daha mahalle olamadık. Köy gibiyiz. Ulaşım sıkıntısı var. EGO otobüsleri mahalleden belli saatler de geçiyor. Bunun dışında mahallede başıboş köpek sorunu hat safhada. Mahallemize belediye ya da diğer ilçelerden sahipsiz köpek bırakılıyor. Köpekler de mahalleli için büyük bir tehdit. Korkudan mahalleli dışarı çıkamıyor. Hatta otobüs durağında bekleyemiyor. Böyle bir durum. Nasıl çözülecek bilmiyorum?”

whatsapp-image-2024-01-03-at-19-38-48.png

3 HANEYE DOĞALGAZ GİDEMEDİ!

Yaylabağı Mahallesi'ne 6 ay önce doğalgaz geldiğini ifade eden Çetin, “Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek sağ olsun. Doğal gaz, mahallemize 6 ay önce geldi. Ancak burada 3 hanemize doğal gaz bağlanamadı. Bu vatandaşlarımız mağdur oldu. Bu 3 hanemize de doğal gaz bağlanması gerekiyor. Çünkü bizim mahallemizde yaşayan kesim yaşlı ve emekliler daha çok yaşıyor. Yaşlı vatandaşlarımız mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-01-03-at-19-32-11.png

"MAHALLEYE ÇEVRE DÜZENLEMESİ ŞART!"

Muhtar Çetin, mahalleye çevre düzenlemesi yapılması gerektiğinden de söz ederek, “Mahalleye asfalt atılmalı, kaldırımlar tekrardan yapılmalı. Yol genişletilmeli. Mahallemizde çok eski bir park bulunuyor. Vatandaşların yürüyebileceği bir yeşil alan yapılmalı.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-01-03-at-19-32-20.png

Mustafa Çetin, mahallelinin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu da sözlerine ekledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.