Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kargın uyardı: Bayramda tatlı ve şekerden kaçınılması gerekiyor!

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şahin Engin Kargın, bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarından kaçınılması gerektiğini belirterek, "Şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle dondurma, taze meyveler ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir.” dedi.

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kargın uyardı: Bayramda tatlı ve şekerden kaçınılması gerekiyor!
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şahin Engin Kargın, Ramazan Bayramı dolayısıyla artan şeker tüketimi sonucunda oluşabilecek sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarından kaçınılması gerektiğini belirten Kargın, özellikle kronik (şeker, tansiyon gibi) rahatsızlığı olan vatandaşların bu konuda daha da dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarıyla artan şeker tüketimine, özellikle diyabet (şeker), hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireylerin dikkat etmesi ve uyguladıkları diyetleri bozmaması gerektiğini söyleyen Kargın, ramazan ayında oruç tutan vatandaşları da uyardı.

BAYRAMDA MEYVE, DONDURMA VE SÜTLÜ TATLI TERCİH EDİLMELİ

Kargın, şunları kaydetti:

"Oruç tutan vatandaşlar ise düşen metabolizma hızları nedeniyle kilo alımına uygundur. Bu yüzden günlük kalori alımı önem arz etmektedir. Şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle dondurma, taze meyveler ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir.”

Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olması gerektiğini belirten Dr. Kargın, ramazan ayı sonrası metabolizmada değişikliler meydana gelebileceğine işaret etti.

Kargın, beslenme düzeninin kontrollü bir şekilde ayarlanması gerektiğini belirterek, "Sıvı tüketimi ramazan süresi boyunca azalmakta, Ramazan sonrasında 2,5-3 litreye kadar su tüketmeliyiz. Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olmalıdır" diye uyarıda bulundu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.