Apple'dan AB için esneme kararı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Avrupa Birliği'ndeki (AB) kullanıcıların ödeme hizmetleri ile uygulama indirme işlemlerini "App Store" dışında gerçekleştirebilmesine yönelik değişiklikler yaptı.

Apple'dan AB için esneme kararı
Yayınlanma:

Apple'ın yaptığı açıklamada, AB'de "Dijital Pazarlar Yasası"na uyum sağlamak amacıyla iOS, Safari ve App Store'da bazı önemli değişikliklere gidildiği belirtildi. Bu değişiklikler arasında 600'den fazla yeni uygulama programlama ara yüzü, genişletilmiş uygulama analitiği, alternatif arama motorlarına yönelik işlevsellik ve uygulama ödemelerini işleme ve iOS işletim sistemi uygulamalarının dağıtımına yönelik seçenekler bulunuyor.

Açıklamada, Apple'ın bu yeni önlemlerle riskleri azalttığı ancak tamamen ortadan kaldırmadığı ifade edildi. Özellikle ödemeleri işleme ve iOS'ta uygulama indirmeye yönelik getirilen yeni seçeneklerin, kötü amaçlı yazılım, sahtekarlık, dolandırıcılık, yasa dışı ve zararlı içerik ile diğer gizlilik ve güvenlik tehditlerine yeni yollar açabileceği belirtildi.

Açıklamada, bu önlemlerin Mart 2024'ten itibaren 27 AB ülkesindeki kullanıcılara sunulacağı ve yeni özelliklerin bugünden itibaren test edilebileceği ifade edildi. Apple'ın AB'deki geliştirici uygulamalarına yönelik yeni iş şartlarına işaret edilen açıklamada, geliştiricilerin bu şartları kabul etmeyi veya Apple'ın mevcut şartlarına bağlı kalmayı tercih edebileceği belirtildi. Ayrıca, AB'deki uygulamalar için yeni iş şartlarının, "Dijital Pazarlar Yasası"nın koşullarını desteklemek ve yeni bir ücret yapısını içermek amacıyla gerekliliği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.