Sorgunlu köy okulu öğrencileri sinemaya kavuştu

Yozgat Sorgun'da yeni açılan sinema salonunda köy okulu öğrencileri ilk kez sinema ile buluşturuldu.

Sorgunlu köy okulu öğrencileri sinemaya kavuştu
Yayınlanma:

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci'nin öncülüğünde düzenlenen sosyal belediyecilik anlayışıyla, köy okulu öğrencileri için açılan yeni sinema salonunda çocuklar, belediye tarafından düzenlenen sinema etkinliğiyle ilk kez film izlemenin heyecanını yaşadı.

İLK DEFA SİNEMAYA GİTTİLER

Belediye, telif haklarını satın aldığı filmleri öğrencilerle buluşturarak, öğretmenleri eşliğinde otobüslerle öğrencileri sinema salonuna taşıdı. Bu etkinlik sayesinde köy ve beldelerde daha önce sinemaya gitme imkanı bulunmayan öğrenciler, ilk defa sinemada film izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Çiğdemli kasabasından gelen ilkokul öğrencisi Furkan Yüce, hayatında ilk kez sinemaya geldiğini ve film izlemenin heyecanını yaşadığını belirterek, bu imkanı sağlayan müdürüne, öğretmenlerine ve belediye başkanına teşekkür etti. Diğer bir öğrenci, Ecrin Ela Alıç, sinemaya ilk defa geldiği için çok mutlu olduğunu ve etkinliğin kendisi için özel bir duygu olduğunu ifade etti.

sinema.jpg

ÇOCUKLAR VE AİLELERİ MEMNUN

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, çocuklara sinema kültürü kazandırmak amacıyla ilçeye sinema salonu açtıklarını belirtti. Ekinci, telif haklarını aldıkları filmleri sinemada göstererek, ilçede ve köylerde yaşayan tüm çocuklara sinema keyfi yaşatmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Ekinci, sinema etkinliğinin çocukları mutlu ettiğini ve bu durumun kendilerini de sevindirdiğini ifade etti. Sinema gösterimlerinin yaklaşık 20 gündür devam ettiğini belirterek, çocukların ve ailelerin memnun olduğunu dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.