Yozgat'ta 23 Nisan coşkusu gösterilerle renklendi!

Yozgat, Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle selamladı. Atatürk Büstü'ne çelenk sunumuyla başlayan kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Yozgat'ta 23 Nisan coşkusu gösterilerle renklendi!
Yayınlanma:

Yozgat'ta 23 Nisan kutlamaları çeşitli programlarla devam ediyor.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın gururla okunmasıyla başladı. Ardından sözü Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak aldı. Altınkaynak, günün önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Bağımsızlığı kendine karakter edinmiş, ezelden beri hür yaşamış ve gelecekte de hür yaşama azim ve iradesinde olan necip milletimizin 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tutkuya dönüşen bağımsızlık mücadelesinin en önemli kararlarından birisi olan TBMM'nin açılış yıl dönümünü bir kez daha huzur ve coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

kutlama.jpg

Kutlama programında Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu öğrencileri tarafından seslendirilen şiirler ve gösterilen halk oyunları, katılımcılardan büyük alkış aldı. Sakarya İlkokulu İzci Grubu'nun gösterileri ise izleyicileri adeta büyüledi.

Etkinliklerin doruk noktasını ise okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen ödüller oluşturdu. Program, ödül töreninin ardından sona erdi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Alay Komutanı Albay Necdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, kurum müdürleri, aileler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, geçmişin izinde geleceğe sağlam adımlarla ilerlemenin simgesi oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.