TÜSİAV’ın kuruluş yıl dönümü kutlandı

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV), 28’inci Kuruluş Yılı Kutlama Resepsiyonunu Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdi.

TÜSİAV’ın kuruluş yıl dönümü kutlandı
Yayınlanma:

Yılı Kutlama Resepsiyonu için Gazeteciler Cemiyeti’nde bir davet düzenlendi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ATO eski Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun gibi isimlerin yer aldığı törene çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) başkanı, sanayici ve iş insanı katıldı.

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak’ın açılış konuşmasının ardından TÜSİAV’a katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket alan isimler arasında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e vekaleten Denetim Kurulu Üyesi Serkan Güler ve Başkan Yardımcısı Ayhan Aydemir de yer aldı.

Kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan Sarıtoprak, katılımcılarla Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’nın kuruluş hikayesini paylaştı ve 28 yıldır Vakfı yaşatanlara teşekkürlerini iletti. Sarıtoprak konuşmasında, “Her mayıs ayında dünyalar benim olur, çünkü TÜSİAV bir yaş daha alır; büyür, güçlenir, etkin ve sözü dinlenen bir STK olur. Bu yıl vakfımız 28 yaşına girdi. Dile kolay bir vakfı 28 yıl yaşatmak oldukça zor. Vakfedenlerin, bağışçıların, mütevelli heyet üyelerinin ve üyelerin özverisi çok önemli, kendilerine şükranlarımı sunarım” sözlerine yer verdi.

whatsapp-image-2023-05-08-at-09-15-15-1.jpeg

Konuşmasının devamında vakfın amacının ülkeye hizmet etmek olduğunu vurgulayan Başkan, kapsayıcı bir şekilde tüm vatandaşların yararına çalıştıklarını aktardı. “Atatürk’e ve ülkemize olan borcumuzu ödüyoruz” diyen Sarıtoprak, “28 yıldır yol haritamız aynı. Vehbi Koç, yolumuzu çizmişti. Bir toplantıda ‘Benim varlığım ülkemin varlığına bağlıdır diyeceksiniz. Ülkem için ne yapabilirim diye düşünmelisiniz’ demişti. Biz de bu hedef doğrultusunda 28 yaşımıza girdik. Siyasetle hiç uğraşmadan, dini ve etnik tartışmalara girmeden, herkesle uzlaşı ile vakıf senedimizde ne yazıyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Atatürk’e borcumuz var ülkemiz için çalışacağız. Bugünlere ulaşmamızda katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

GÜRSEL BARAN: EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Tören kapsamında konuşma yapan ATO Başkanı Gürsel Baran ise Cumhuriyetin 100’üncü yılına vurgu yaparak ülkenin egemenliği için savaşanlardan emanet aldıkları toprakları geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Baran, Türkiye’yi geliştirmek için ekonomik bir mücadele verdiklerini ifade etti.

“Ankara Ticaret Odası’nın en büyük destekçilerinden biri” dediği TÜSİAV’a teşekkürlerini ileten Baran, şöyle konuştu:

“TÜSİAV, Ankara’nın ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan çok önemli bir sivil toplum kuruluşu. Bu yıl, ATO’nun da ülkemizin de 100’üncü yıl dönümü. 100 yıl önce bize bu toprakları hediye eden ecdadımız, canı pahasına kazandığı zaferle bize bugünü hediye etti. Şimdi bize düşen, onlardan aldığımız bayrağı daha yukarı taşımak, aldığımız toprakları daha iyi yerlere getirmek. Bunun için ekonomik bir mücadeledeyiz. Bu coğrafyada ekonomik olarak güçlü olmak zorundayız, Ankara Ticaret Odası olarak mücadelemiz bunun için. Bunu da TÜSİAV ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yapıyoruz”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.