Afganistan kadınların BM için çalışmasını da yasakladı

Birleşmiş Milletler (BM), Taliban'ın Afganistan'da kadınların örgüt için çalışmasını yasaklama kararını duyurdu

Afganistan kadınların BM için çalışmasını da yasakladı
Yayınlanma:

BM'nin yaptığı açıklamada, Taliban'ın bu kararının kabul edilemez ve akıl almaz olduğu belirtildi. BM, Taliban'ın bu kararını örgüt tarafından sözlü olarak bilgilendirildiklerini ancak yazılı bir açıklama yapılmadığını ifade etti.

AFGANİSTAN'DAN KADINLARA YÖNELİK BİR HAMLE DAHA

Taliban'ın bu kararı, yardım kuruluşlarının en çok ihtiyaç duyanlara yardım etme imkanlarını engelleyen ve endişe verici bir dizi hamlenin sonuncusu olarak nitelendirildi. BM'nin açıklamasında, kadın personeli olmadan Afganistan'da çalışamayacaklarını ve hayat kurtaran yardımı ihtiyaç duyanlara sağlayamayacaklarını ifade etti.

48 SAAT BOYUNCA ÇALIŞMAMA TALİMATI

BM, Afganistan'daki tüm personeline, önümüzdeki 48 saat boyunca çalışmalarını durdurma talimatı verdi. Örgüt yetkilileri, Taliban yönetimi ile görüşerek konunun netlik kazanmasını bekliyorlar. Taliban'ın bu kararı, kadınların haklarına saygı duyulması gerektiği konusundaki uluslararası çağrılara da karşı geliyor. BM, Taliban'ın bu kararının acilen gözden geçirilmesi ve kadınların örgüt için çalışmalarının engellenmemesi çağrısında bulunuyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.