Blinken'e göre suçlu İsrail değil sosyal medya

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sosyal medyanın olayların aktarımında belirleyici bir rol oynadığını ve bu durumun, "İsrail'in 7 Ekim 2023'ten sonraki gelişmeleri kamuya duyurmasını zorlaştırdığını" iddia etti.

Blinken'e göre suçlu İsrail değil sosyal medya
Yayınlanma:

Blinken ve Utah'ın Cumhuriyetçi Senatörü Mitt Romney, McCain Enstitüsü'nün Arizona'da düzenlediği 2024 Sedona Forumu'nda konuştu.

Senatör Romney, Blinken'a İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana "beklentilerin aksine halkla ilişkilerde başarılı olmadığını" belirterek, bu durumun sebebini sordu.

Blinken, medya ortamının değişmesinin bu duruma neden olduğunu savunarak, "Şu anda her saniye yeni itişler ve girdilerle dolu bir bilgi akışı içindeyiz" dedi.

Sosyal medyanın olayların aktarımında "belirleyici hale geldiğini" vurgulayan Blinken, "Bağlam, tarih ve gerçeklerin kaybolduğu; duygusal etkinin ve görsellerin egemen olduğu bir sosyal medya ekosistemi var. Buna karşı çıkamayız, ancak aynı zamanda olayları aktarma şeklini de çok zorlaştırıyor" şeklinde yorum yaptı.

Romney, Blinken'ın ifadelerinin, "TikTok'un kapatılması çağrılarının ardındaki nedeni açıkladığını" belirterek, TikTok'ta Filistinlilere ilişkin paylaşımların diğer sosyal medya platformlarına göre daha fazla olduğunu iddia etti.

ABD Senatosu, TikTok'un devredilmesi veya yasaklanması durumunda önlem alınmasını öngören bir yasa tasarısını onayladı.

"TikTok'un ulusal güvenliği tehdit ettiği" gerekçesiyle TikTok'un yasaklanmasını öngören yasa tasarısının yürürlüğe girmesi durumunda, ana ortak konumundaki Çinli ByteDance firması, platformu devretmek zorunda kalacak. Aksi takdirde, TikTok'un ABD'deki internet uygulama mağazalarından 5 ay veya tamamen kaldırılması planlanıyor.

Tasarının yürürlüğe girmesi durumunda, TikTok'un ana ortağı ByteDance'in, şirketin devri konusunda Washington ve Pekin arasında çelişen taleplerle karşı karşıya kalması bekleniyor.

Ancak, TikTok Sözcüsü, ABD'nin platformu yasaklama girişiminin milyonlarca ABD'linin ifade özgürlüğü hakkını ihlal edebileceği uyarısında bulundu.

Çin hükümetinin ByteDance'in TikTok'u ABD'li bir alıcıya satmasına izin verip vermeyeceği belirsizliğini korurken, TikTok CEO'su Shou Zi Chew, satışın bir seçenek olmadığını ima etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.