Çevrecilerden Mona Lisa tablolu protesto

Çevre ve sürdürülebilir gıda aktivistleri, iklim krizine odaklanmak amacıyla cam vitrinle korunan ünlü sanat eserlerine yönelik eylemlerini sürdürüyor.

Çevrecilerden Mona Lisa tablolu protesto
Yayınlanma:

Son olay, Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen dünyanın en ünlü tablosu olan Mona Lisa'ya çorba atılmasıyla gerçekleşti.

Eylemciler, "Sanat mı yoksa sağlıklı ve sürdürülebilir bir gıda sistemi mi daha önemli?" sorusuyla dikkat çekerek "Tarım sistemimiz hasta" ifadesini kullandı. Aynı zamanda, Fransa'da gelir adaletsizliğini protesto eden çiftçilere atıfta bulunarak, "Çiftçiler çalışmaktan ölüyor" diye ekledi.

Cam vitrinle korunan Mona Lisa'nın herhangi bir zarar görmediği, ancak eylemcilerin güvenlik görevlileri tarafından müzeden çıkarıldığı belirtildi.

Eylemcilerin temsil ettiği Fransız kuruluş Riposte Alimentaire (Gıda Yanıtı), çevre ve gıda kaynaklarını koruma ihtiyacına dikkat çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Daha önce, İngiltere'nin Londra şehrindeki National Gallery'de sergilenen Vincent Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası atılmış, Fransız ressam Claude Monet'nin Almanya'nın Potsdam kentindeki Barberini Müzesi'nde sergilenen "Les Mueles" (Saman Yığınları) serisindeki eserine patates püresi fırlatılmıştı. Londra'daki Madame Tussauds balmumu heykel müzesindeki Kral 3. Charles'ın heykeline de çikolatalı kek atılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.