Filistin'e İsrail zulmü 120'nci gününde devam ediyor: Hedef kadın ve çocuklar!

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden saldırıları, bugün sabah saatlerinde çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 19 kişinin yaşamını yitirmesiyle devam etti.

Filistin'e İsrail zulmü 120'nci gününde devam ediyor: Hedef kadın ve çocuklar!
Yayınlanma:

Filistin resmi ajansı WAFA tarafından yapılan açıklamada, işgal güçlerinin savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah ve güneyindeki Refah'ta bulunan 3 evi bombalaması sonucu 18 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

KADIN VE ÇOCUKLAR HEDEF ALINIYOR

Saldırının kurbanları arasında, kadın ve çocukların bulunduğu vurgulanan haberde, aynı zamanda saldırıların yarattığı kaos nedeniyle onlarca Filistinlinin yaralandığı ifade edildi. Gazze şehrinin batısındaki Nasr Mahallesi'nde ise bir Filistinlinin keskin nişancı tarafından öldürüldüğü bilgisi yer aldı.

Saldırıların 120. gününde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiği, sanayi bölgeleri ve eğitim binaları dahil olmak üzere birçok sivil alanın havadan ve karadan şiddetli biçimde bombalandığı belirtildi. 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden saldırılarda ise en az 11 bin 500’ü çocuk, 8 bini kadın olmak üzere toplamda 27 bin 131 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 66 bin 287 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Ayrıca, enkaz altında hala binlerce ölü olduğu ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alınarak sivil altyapının tahrip edildiği haberde yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.