Gazze'de ateşkes olacak mı? İsrail ve Hamas heyetleri ateşkes görüşmesinin olduğu Kahire'den ayıldı

Gazze Şeridi'nde ateşkes için dolaylı müzakerelere katılan Hamas ve İsrail heyetlerinin, Kahire'den ayrıldığı bildirildi. Görüşmede iki tarafın ateşkes için bir ilerleme içinde olmadığı aktarıldı.

Gazze'de ateşkes olacak mı? İsrail ve Hamas heyetleri ateşkes görüşmesinin olduğu Kahire'den ayıldı
Yayınlanma:

Mısırlı kaynaklara dayandırılan haberlere göre, tarafların anlaşmazlıklarını görüşmek üzere Kahire'den ayrıldıkları belirtildi. Arabulucuların, taraflar arasındaki farklılıkları azaltmak için çabalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Öte yandan, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve esir takası mutabakatının Kahire'de görüşüldüğü bilgisi verildi. Ancak İsrail'in, Hamas'ın ateşkes teklifine yanıt vermeden Kahire'ye heyet göndermeyeceği ve savaşı sonlandırmayı kabul etmediği kaydedildi.

İsrail'in, Gazze'ye karşı olası bir kara saldırısı tehditlerini sürdürdüğü ve Hamas'ın ise esir takası anlaşmasında kalıcı bir ateşkes talep ettiği belirtildi.

İsrail’in ateşkese dair tavrının yine olumlu olmadığı aktarılırken ABD’den de konuyla ilgili mesaj geldi. Beyaz Saray da İsrail ve Hamas arasında taleplerdeki mesafenin kapanmadığını ve CIA Direkötrünün de ABD’ye döndüğü belirtildi. Ayrıca Biden’in İsrail’i yalnız bırakmadığı da bildirildi ve İsrail’in Refah’a büyük bir kara harekatı yapmasının Hamas’ın ateşkes konusunda elini güçlendireceği belirtildi.

Joe Biden'ın Refah'a kara harekatı düzenlenmesini önermediğini söyleyerek bu kararın değişmemesi durumunda İsrail'e silah ambargosu uygulayacaklarını ima etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.