Hamas'tan "Aksa Tufanı" raporu

Hamas, 7 Ekim 2023'te düzenlenen "Aksa Tufanı"na dair bir rapor yayımladı.

Hamas'tan "Aksa Tufanı" raporu
Yayınlanma:

16 sayfalık rapor, 7 Ekim'de meydana gelen olayları, operasyonun nedenini ve Filistin meselesiyle ilişkisini detaylı bir şekilde ele aldı. Rapora göre, Aksa Tufanı, İsrail'in Filistin davasını tasfiye etme, toprakları ele geçirme, Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa üzerinde tam hakimiyet kurma planlarına karşı bir tepki olarak gerçekleştirildi.

Raporda, operasyonun Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması, işgalden kurtulma, ulusal hakların yeniden tesis edilmesi, bağımsızlık ve Filistin devletinin başkenti olarak Kudüs'ü seçmesi gibi hedeflere yönelik olduğu ifade edildi.

İsrail'in güvenlik ve askeri sisteminin çökmesiyle yaşanan aksamalara ve operasyon bölgelerini birbirinden ayıran tel örgülerde geniş gediklerin açılmasına işaret eden rapor, bu durumun kaosa neden olduğunu belirtti.

Raporda, Hamas'ın kuruluşundan bu yana sivilleri hedef almaktan kaçındığı, ancak İsrail'in güvenlik sisteminin çökmesiyle bazı aksamalar yaşanabileceği ifade edildi. Hamas, Aksa Tufanı sırasında İsrailli sivilleri hedef almakla suçlanan iddiaları reddederek, sivillerin çoğunun İsrail ordusu ve polisi tarafından öldürüldüğünü savundu.

Raporda ayrıca, ABD ve Avrupa ülkelerine, İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı önünde yargılanması için destek vermeleri çağrısı yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.