İsrail'den ilk resmi açıklama: Gazze'yi Filistinliler yönetecek

Gazze'nin geleceğine dair çeşitli spekülasyonlar yapılırken İsrail Savunma Bakanı'nın ağzından ilk resmi açıklama geldi.

İsrail'den ilk resmi açıklama: Gazze'yi Filistinliler yönetecek
Yayınlanma:

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde gerçekleşen saldırıların sona ermesine dair açıklamalarda bulunarak, bölgenin yönetimine ilişkin önemli bir perspektif sundu. Yoav Gallant, Gazze'nin kuzeyindeki kara saldırılarının yoğun aşamasının tamamlandığını ve güneydeki saldırılardaki yoğun aşamanın da yakında tamamlanacağını belirtti. Ayrıca, Hamas ile yapılan müzakerelerde yeni bir esir takası için, sadece askeri baskının etkili olabileceğini savundu ve Refah şehrine giden yolları kestiklerini ifade etti.

Gallant, basın toplantısında, Gazze Şeridi'nde yaşananlarla ilgili önemli bir stratejik yaklaşımı paylaştı. "Siyasi kararsızlığın askeri operasyonların ilerlemesine zarar verebileceği" konusunda uyarıda bulundu ve Gazze'deki geleceğin, bölgedeki Filistinliler tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Askeri harekâtın sonuçlarının siyasi bir eylemle bağlanması gerektiğini dile getirdi.

Gazze Şeridi'ndeki olaylar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun daha önce sıkça dile getirdiği görüşleri de yansıtmaktadır. Netanyahu, savaşın temel hedefinin Hamas'ı ortadan kaldırmak olduğunu ve Gazze'de savaş sonrasında "bir Filistin yönetimi"nin iş başında olmasına karşı olduğunu defalarca ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.