İsrail'i Filistin'de soykırımla suçlayan vekilin, vekilliği düşürüldü

İsrail hükümetini Filistinlilere karşı soykırım çağrısında bulunmakla suçlanan İsrailli milletvekili Ofer Cassif'in vekilliğinin düşürülmesi için sunulan önerge, ilgili Meclis Komitesi'nde onaylandı.

İsrail'i Filistin'de soykırımla suçlayan vekilin, vekilliği düşürüldü
Yayınlanma:

İsrail medyasına göre, Cassif'in Meclis'ten ihraç edilmesine yönelik önerge, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yaptığı Likud Partisi Milletvekili Ofir Katz başkanlığındaki komitede gerekli oy çoğunluğunu alarak kabul edildi. İlgili Meclis komitesinde 1 üyenin katılmadığı oturumda, 14 olumlu ve 2 olumsuz oy ile önerge onaylandı.

Ortak Liste Partisi Başkanı Ahmed Tibi, oylama sonrasında yaptığı açıklamada, komitenin kararını "Bu Knesset (İsrail Meclisi) için kara bir gün" şeklinde değerlendirdi. Önerge, genel kurulda oylamaya sunulacak ve Cassif'in Meclis'ten ihraç edilmesi için en az 90 milletvekilinin onayı gerekiyor.

Cassif, İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açılan davaya destek veren dilekçeyi imzalamasının ardından sağ kesimin eleştirilerine maruz kalmıştı. Vekilliğinin düşürülmesi için başlatılan girişime tepki gösteren Cassif, "Beni yenemeyecekler. Beni susturmak isteyenlerin öfkesine rağmen bu öfke karşısında barış, eşitlik ve sosyal adalet için mücadelemde ısrar edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.