PES Filistin'i tanımaya hazırlanıyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Liderler Zirvesi'ne katıldı. Özel 31 Mart yerel seçimindeki başarısı nedeniyle Avrupalı liderler tarafından kutlandı.

PES Filistin'i tanımaya hazırlanıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ilk kez Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) toplantısına katıldı. Avrupa'nın en eski ve köklü siyasi partisi olan CHP Genel Başkanı ve seçim kazanmış bir lider olarak PES toplantısına katılan Özel'e ilgi büyüktü.

CHP lideri Özel İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sanchez'in Filistin Devleti'ni yaz aylarından önce tanıyacakları açıklaması yaptığını da belirterek "Bu açıklamayı memnuniyetle karşıladım. Tüm sosyal demokrat liderlere Filistin'i tanıma ve Filistin'in yanında durma çağrımı yineliyorum" dedi.

Avrupalı liderler Özgür Özel'i seçimdeki başarısından dolayı kutladı.

Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bükreş'te, Avrupa'daki sol ve sosyal demokrat partilerin çatı partisi PES'in Liderler Zirvesi'ndeyiz. Avrupalı sosyal demokrat liderlerden önce bolca tebrik ve alkış aldık. Ardından Avrupa Parlamentosu seçimlerini ve sosyal demokrasiyi güçlendirmek için yapılacakları ele aldık."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.