UNRWA Genel Komiseri: "Gazze'deki savaş insan yapımı felaket"

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de yaşanan savaşın boyutlarına dikkat çekerek, "Bu savaş 2 milyondan fazla insanı, yani Gazze nüfusunun tamamını etkiledi. Gazze'deki kriz, gıda, su ve yakıtın savaş aracı olarak kullanılmasıyla birleşen insan yapımı bir felakettir" açıklamasında bulundu.

UNRWA Genel Komiseri: "Gazze'deki savaş insan yapımı felaket"
Yayınlanma:

Lazzarini, 100 gündür devam eden bombardımanın Gazze'nin tamamını etkilediğini belirterek, "Birçoğu hem fiziksel hem de psikolojik yaralarını ömür boyu taşıyacak" ifadelerini kullandı. UNRWA Genel Komiseri, yaşanan kitlesel ölüm, yıkım, yerinden edilme, açlık, kayıp ve kederin insanlığın ortak lekesi olduğunu vurgulayarak, "Bu, Filistin halkının 1948'den bu yana yaşadığı en büyük yerinden edilme olmuştur" dedi.

a.jpg

Gazze'de yaşananların bir 'insan yapımı felaket' olduğunu belirten Lazzarini, "Yaklaşan kıtlığı tersine çevirmek için tek başına insani yardım yeterli olmayacaktır. Ticari mal akışına da izin verilmelidir. Gazze'de insanların öldürülmesini durduracak ve gıda, ilaç, su ve barınağın güvenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlayacak insani ateşkes hala sağlanamamıştır" şeklinde konuştu.

Gazze'deki krizin çözümü için uluslararası topluma önemli görevler düştüğünü ifade eden Lazzarini, acil insani yardımın yanı sıra ticaretin serbest bırakılmasının da gerekliliğine vurgu yaparak, savaşın etkilerini en aza indirme çabalarının sürdüğünü belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.