UNRWA'dan acil çağrı: Gazze'de derhal insani ateşkes ihtiyacı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki insanlık faciasına vurgu yaparak acil durumu vurgulayarak uluslararası topluma "derhal insani ateşkes" çağrısı yaptı.

UNRWA'dan acil çağrı: Gazze'de derhal insani ateşkes ihtiyacı
Yayınlanma:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılar artık bir soykırıma kadar uzanırken UNRWA'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'bölgede siviller için güvenli bir yerin kalmadığı' belirtildi.

Paylaşımda, Gazze'deki nüfusun büyük bir kısmının zorla yerinden edildiği, ailelerin güvenli bir sığınak arayışında olduğu belirtildi. Sağlık sisteminin hızla çöktüğü, kıtlık ve benzeri görülmemiş düzeyde kötüleşmenin yaşandığı ifade edilen mesajda, insanların umutsuzluğa sürüklendiği vurgulandı. Ayrıca, derhal insani ateşkesin hayati bir öncelik olduğu ve bu durumun yaşamsal bir mesele olduğu ifade edildi.

Saldırıların başladığı günden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 10 bin çocuk, 7 bin kadın olmak üzere toplamda 23 bin 210 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 59 bin 100 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Ayrıca, enkaz altında binlerce ölü olduğu rapor edilen durumda, sivil altyapının hedef alındığı ve hastane ile eğitim kurumlarının da zarar gördüğü ifade edildi. İsrail güçleri tarafından insani yardımların girişinin engellendiği Gazze Şeridi'nde, temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve sağlık malzemelerine erişimde büyük zorluklar yaşandığı da paylaşımda dile getirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.