ATM'ler artık o banknotları vermeyecek

Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları, bankacılık sektöründe önemli değişikliklere neden oluyor ve günlük yaşamın birçok alanında etkili oluyor.

ATM'ler artık o banknotları vermeyecek
Yayınlanma:

Ekonomim'de yer alan habere göre; bu değişikliklerden en dikkat çekici olanı, ATM'lerden çekilebilecek banknotların değerindeki yeniden yapılandırmadır.

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, bankaların ATM'lerinde artık daha büyük değere sahip 200 TL'lik banknotları tercih etmeye başlaması, bu değişikliğin en belirgin göstergesidir.

Babuşçu'nun belirttiğine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde bastığı her 5 yeni banknottan 4'ü 200 TL değerindedir. Bu durum, ATM'lerin para çekme ve yatırma işlemlerinde kullanılan banknot çeşitliliğini de etkilemiştir.

Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri sebebiyle, 200 liralık banknotların kullanımının artması, bankaları 10 ve 20 TL'lik banknotları ATM'lerde yer vermemeye yönlendirmiştir.

Bankaların bu yeni uygulaması, bayram sonrasında Türkiye'nin dört bir yanındaki ATM'lere yayılacaktır.

Bu değişiklikle birlikte, vatandaşlar artık ATM'lerden 10 ve 20 TL yerine, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekebileceklerdir.

Bu durum özellikle küçük miktarlarda nakit ihtiyacı olan kişiler için yeni bir dönemin başlangıcını işaret etmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.