Başkent’in eski Yenişehir Pazarı’na talep düştü: Kredi kartı kullanımı zincir markete yönlendiriyor

Ankara’nın en eski pazar yerlerinden biri olan Yenişehir Pazar esnafı, yüksek enflasyon ve kredi kartı kullanımının yaygın olması nedeniyle Pazar yerinin eski canlılığının kalmadığını ifade etti.

Başkent’in eski Yenişehir Pazarı’na talep düştü: Kredi kartı kullanımı zincir markete yönlendiriyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Yenişehir Pazarı, Başkent Ankaralıların eskiden yoğun talep oluşturduğu ancak günümüzde eski canlılığını kaybetmiş pazaryerlerinden biri olmuş durumda… Pazarcı esnafı ise talepteki bu düşüşün nedenini ‘yüksek enflasyon’ ve buna bağlı olarak vatandaşın daha çok kredi kartı ile ihtiyaçlarını gidermesiyle açıklıyor.

untitled-1-003.jpg

Pazaryerinde nakit para kullanıldığını, kredi kartı kullanacak olan vatandaşın zincir marketleri tercih ettiğini belirten esnaf, “Pazar ürünleri her zaman ilk tercih olurdu. Günümüzde artık bu gitti. Ekonomik sıkıntılardan dolayı zincir marketlere yoğunluk var. Çünkü burada nakit para geçiyor. Bizler, zar zor siftah açıyoruz.” diye konuştu.

untitled-1-004.jpg

“BİZ GELMEZSEK BURASI YOK OLUR”

Ankara’da ‘eski Yenişehir Pazarı denilince herkes akın ederdi’ diyen ve zincir marketlerden ziyade pazaryerlerinden alışveriş yapmayı tercih ettiğini belirten vatandaş ise “Pazar ve marketler neredeyse aynı. Ancak marketler yeterince çok kazanıyor. Pazarcıya destek olmak gerekiyor. Marketlerde güç var. Fiyatlar neredeyse aynı. Ben ürünlerin tazeliğinden dolayı pazarı tercih ediyorum. Ben gerekirse burada 5 lira daha fazla öderim yine de pazaryerinden alışveriş yaparım. Esnafı desteklememiz gerekiyor. Biz gelmezsek burası yok olur.” ifadelerini kullandı.

untitled-1-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.