Bayramın tadı kaçtı! Bayram şekeri artık cep yakıyor

Ramazan Bayramı’nda tüketilen şeker, çikolata ve lokum fiyatlarına geçen seneye göre yüzde 50 zam geldi.

Bayramın tadı kaçtı! Bayram şekeri artık cep yakıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramda severek tüketilen ve ikram edilen şeker ve çikolatalar market raflarında yerini aldı. Birbirinden renkli ve lezzetli bayram şekerleri ile çikolatalar tezgahlarda alıcısını bekliyor. Ancak vatandaşlar fiyatlardan dert yanıyor. Şeker, çikolata, lokum fiyatları geçen seneye göre en az yüzde 50 artış gösterdi.

cikolata.jpg

BAYRAMIN TADI KAÇTI

Bayramların olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda yer alan şeker ve çikolata fiyatları ise 100 lira ile 500 lira arasında değişiyor. Marketlerde paket (500 gram) halinde satılan çikolatanın fiyatı 80-120 lira arasında değişiyor.

seker2.jpg

ÇİKOLATA KRİZİ DE KAPIDA!

Dünya genelindeki kakaonun yaklaşık yüzde 60’ı Gana ve Fildişi Sahili bölgesinde üretiliyor. Kakaonun yetiştiği Gana ve Fildişi Sahili bölgesinde sorunlar devam ediyor. Üretimin yapıldığı Afrika’da doğal afetlerin ve kuraklık sorunları üretimi olumsuz yönde etkiliyor. Küresel ısınmanın etkilerinden dolayı oluşan erken yağmurlar, kötü hava koşulları ve tarımsal hastalıklar üretimi ciddi manada etkiledi.

Afrika üreticilerinin satışlarını gelecek yıl için düşürmesi ve Gana’da kakao üretiminin azalacağı söyleniyor. Diğer yandan üretimi hızlandıracak çözümlerin yanı sıra alternatif üreticilerin eksikliği önümüzdeki dönemde de bu maliyet artışının devam edeceğini gösteriyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.