Borsa bayrama rekorla girdi

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 57,50 puanlık bir artışla 44,4 milyar liralık toplam işlem hacmiyle işlem gördü.

Borsa bayrama rekorla girdi
Yayınlanma:

Bankacılık endeksi yüzde 1,45, holding endeksi ise yüzde 0,66 oranında değer kazandı.

Bugün borsada arife günü olması sebebiyle, pay piyasalarında sabah saatlerinden itibaren sürekli müzayede işlemleri gerçekleştirilirken, saat 12.30-12.40 arasında ise kapanış seansı düzenlendi.

Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD’de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi zamanlaması ve büyüklüğüne dair belirsizliklerin sürdüğünü belirten analistler, geçen hafta Fed yetkililerinin daha sert bir tutum sergilemesi ve iş gücü piyasasındaki sıkı duruşa işaret eden verilerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamaların değiştiğini vurguladı.

Yarın yurt içi piyasaların Ramazan Bayramı tatili nedeniyle kapalı olacağını hatırlatan analistler, ABD'de enflasyon verilerinin yanı sıra Fed toplantı tutanakları, hazine bütçe dengesi ve Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) izleneceğini dile getirdi.

Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığını belirten analistler, 9.700 ve 9.600 puan seviyelerinin ise destek olarak görüldüğünü aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.