YSK, Hatay ve İskenderun için ret gerekçelerini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), CHP'nin Hatay ve İskenderun'daki seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı 'tam kanunsuzluk' itirazına yönelik ret kararının gerekçesi açıklandı.

YSK, Hatay ve İskenderun için ret gerekçelerini açıkladı
Yayınlanma:

Kararda, "Dilekçede yer alan genel ve soyut iddialardan ibaret olan itiraz konusu hususlara itibar edilmemiş ve yapılan olağanüstü itirazın reddine karar verilmiştir" denildi.

CHP'nin başvurusunda Hatay'da "oyların yeniden sayılması", bu reddedilirse "geçersiz oyların sayılması", bu da reddedilirse "seçimin yenilenmesi" talep ettiği belirtildi. Ancak YSK, bu başvuruyu reddettikten sonra CHP'nin "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı itirazı da reddetti.

Kararda, olağan itiraz yönünden, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kanuna aykırılık görülmediği, il seçim kurulu kararlarının usul ve yasaya uygun olduğu belirtildi. Olağanüstü itiraz yönünden ise, genel ve soyut iddiaların dikkate alınmayacağı ve somut belgelerle delillendirilmeyen itirazların incelenmeyeceği vurgulandı.

Ayrıca, YSK'nin verdiği kararın kesin olduğu ve yeniden inceleme yolunun kapalı olduğu belirtildi. Kararda, itibar edilemeyen iddiaların tam kanunsuzluk olarak değerlendirilemeyeceği ve talebin reddine karar verilmesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.