Borsa İstanbul'a yeni savunma şirketi geliyor

Borsaya açılan Türk savunma sanayisi şirketlerine bir yenisinin eklenmesi için ilk adım atıldı.

Borsa İstanbul'a yeni savunma şirketi geliyor
Yayınlanma:

Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu, sermaye artırımıyla ilgili olarak yeni yatırımlar yapma, işletme sermayesini güçlendirme ve küresel pazarlara açılma amacıyla bir karar aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuruya göre, sermaye artırımı ve pay satışından kaynaklanan 58 milyon 823 bin 530 payın halka arzı gerçekleşecek.

Altınay Savunma Teknolojileri, 162 çalışanıyla çoğunlukla mühendislerden oluşan kadrosuyla, bağlı ortaklıkları DASAL Havacılık Teknolojileri ve TAAC Havacılık Teknolojileri ile kara, deniz ve hava platformları için yerli ve yabancı kullanıcılara ana ve alt sistem seviyesinde çözümler sunan bir şirket olarak ön plana çıkıyor.

Şirket, hareket ve test sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat imha gibi beş ana alanda faaliyet gösteriyor. Ayrıca, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve Roketsan gibi Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarıyla devam eden alt yüklenici sözleşmelerine sahip.

Altınay Savunma Teknolojileri, çeşitli projelerde önemli sorumluluklar üstlenmektedir, bu projeler arasında insansız hava ve kara araçları, ALTAY tankı, FIRTINA obüsü, milli muharip uçak KAAN, HÜRJET, GÖKBEY helikopteri, ATAK-2 helikopteri, ANKA-S, AKSUNGUR, HİSAR hava savunma sistemleri, NAZAR Lazer Taarruz Sistemi, F16 Minyatür Bomba Salanı gibi önemli savunma projeleri bulunmaktadır.

İhraç edilecek pay karşılığında elde edilecek kaynağın halka arz maliyetleri düşüldükten sonra kalan yüzde 50'si yeni tesis ve üretim teknolojileri yatırımları için kullanılacak. Yüzde 15'i test ve doğrulama teknolojileri ile AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarına, yüzde 15'i işletme sermayesinin güçlendirilmesine ayrılacağı duyuruldu.

Şirket satın alımı ve/veya iş ortaklıkları kurulmasında yüzde 10, global satış ve pazarlama ağı yatırımlarında yüzde 5, finansal borç ödemelerinde yüzde 5 oranında kaynak kullanılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.