Halka arz nedir?

'

Halka arz nedir?
Yayınlanma:

Borsa İstanbul'da son dönemlerde en önemli yatırım araçlarından olan halka arz hisseleri herkesin yakından takip ettiği ve araştırdığı bir alan olmaya başladı. İnsanların internette de sık sık arattığı halka arz başlığı nedir sizin için derledik.

Halka arz, bir şirketin hisse senedi veya benzeri menkul kıymetleri, halka açık bir şekilde satışa sunması demektir. Bu süreçte, şirket önce SPK'ya başvuru yapar, şirketin ne kadarının halka arz olacağı, ayıracağı sermaye gibi detayların çözülmesinin ardından Borsa İstanbul'da halka arz için talep toplamaya başlar.

Halka arz kimi zaman yeni yatırımlara yönelmek için kimi zaman ise şirketin nakit likidite ihtiyacını karşılamak için şirketler tarafından sıkça başvurulan yöntemlerin başında geliyor.

Öte yandan arz olan hisse senetlerinin ülke gündeminde şirketin tanınırlığını da artırma etkisi oluyor. Yatırımcı portföyünü genişletmek de bu faydaların başında geliyor. Bunun yanında halka arz belli zorunlulukları da beraberinde getiriyor. En ufak bir ticari adımın kamuoyu ile paylaşılması gibi zorunluluklar şirketleri zaman zaman zorlayabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.