Selçuk Bayraktar, Forbes milyarderler listesinde

Forbes dergisi, 2024 yılı milyarder listesini duyurdu ve Türkiye'den 27 ismin bu listeye girdiği açıklandı.

Selçuk Bayraktar, Forbes milyarderler listesinde
Yayınlanma:

Bu yıl listenin dikkat çeken isimleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer aldı.

Dünyaca ünlü Forbes dergisi, bugün web sitesinde dünyanın en zengin insanlarının listesini yayınladı. Türkiye'den 23 erkek ve 4 kadın bu listede kendilerine yer buldu.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, Türkiye'nin dolar milyarderleri listesinde ilk sırada yer aldı. Ülker'in servetinin bir yılda 19 milyon dolar gerileyerek 5 milyar dolar olarak kayda geçtiği belirtildi.

İpek Kıraç, listenin ikinci sırasında 3,7 milyar dolarlık servetiyle yer alırken, üçüncü sırada 3,6 milyar dolarla Semahat Sevim Arsel bulunuyor.

Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cemil Kazancı 3,3 milyar dolarlık servetiyle dördüncü sırada yer alırken, Mustafa Rahmi Koç ise 3,2 milyar dolarla beşinci sıraya yerleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar da ilk kez Forbes milyarderler listesine girdi. Baykar Teknoloji'nin patronu Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 24., dünyanın 2410. en zengin ismi oldu. Selçuk Bayraktar, 2022 yılında Türkiye'de vergi rekortmeni olmuştu.

45 yaşındaki Haluk Bayraktar ise 1,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 27., dünyanın 2545. en zengin ismi oldu.

Geçen sene milyarderler listesinde yer alan Turgay Ciner ve Hanifi Öksüz ise bu yılki listede yer almadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.