18 Nisan 2024’te neler yaşandı? 18 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

18 Nisan 2024’te neler yaşandı? 18 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin tepkisine rağmen Ege'de deniz parkı projesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Kenya'da yaşanan helikopter kazasında Genelkurmay Başkanı Francis Ogolla ve 10 askeri personelin hayatını kaybettiği bildirildi.

Türkiye’den gelişmeler

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün saat 18:11'de Sulusaray ilçesinde, Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremde can kaybı yaşanmazken 5 kişinin panik sebebiyle yaralandığı belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 2 ihbar olduğunu aktarmıştı.

Tokat'ta depremler ardı arkası kesilmiyor. Saat 18.11'de ise 5.6 büyüklüğünde deprem olan Tokat'ta sarsıntıların ardı arkası kesilmiyor. Korkutan depremden sonra çok sayıda artçı meydana gelirken artçılardan biri saat 21.43'te 4 büyüklüğünde idi. Saat 22.31'de ise 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Tokat’ta meydana gelen 5.6’lık depremden kısa süre önce Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Aras'ın "Tokat'ta 6 ila 7,2 şiddetinde deprem kaçınılmaz." dediği ortaya çıktı.

Deprem bilimci Profesör Doktor Naci Görür, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve büyük paniğe sebep olan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlara “6 Şubat'ı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Unutmayın, mülkün sahibi sizsiniz." İfadeleriyle seslendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta meydana gelen depremin ardından farklı şehirlerden ekiplerin Yozgat ve Tokat'a yönlendirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı resmi bir törenle ağırladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisi ve Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve enflasyonun düşeceğine halkın ikna edilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın zamanda birebir bir görüşme gerçekleştireceklerini duyurdu.

Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan grup başkanvekilliği için CHP'de seçim yapıldı. "Değişimciler" arasında yer alan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Grup Başkanvekili oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerindeki artış, uzun bir aradan sonra gerçekleşti. TCMB'nin toplam rezervleri, 11 haftalık bir azalış trendinin ardından 3 milyar 745 milyon dolarlık bir artışla yükseldi.

Terör örgütü DHKP-C sorumlusu Fehmi Oral Meşe MİT tarafından yakalandı.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin etkisiyle, Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirmeye hazırlanıyor. Vatandaşlar, evlerinde hasar olduğunu ve depremin oldukça şiddetli olduğunu da aktardı.

Tokat Valiliği, il genelinde eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Yozgat'ta ise deprem nedeniyle Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde okullar yarın tatil edildi.

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında gerilim yaşanan her fırsatta gündeme gelen İncirlik Hava Üssü için sıcak gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, Adana İncirlik'te yaşanan isim değişikliğini duyurdu. İncirlik’in ismi 10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı olarak değiştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar hayatını kaybetti.

AK Parti ve MHP TBMM grup yöneticileri, CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın vefatı üzerine taziye ziyaretinde bulundu.

Kırıkkale'de altına olan yoğun talep, piyasada gram altın stoğunun tükenmesine neden oldu.

Türkiye genelinde konut satış sayısı martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu.

Bursa’nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazı yaptığı tespit edilen 3 defineci, jeneratörden sızan gaz sonucu hayatını kaybetti.

Yerel seçimlerden kayıpla çıkan AK Parti emekliler başta olmak üzere ekonomide iyileştirmeler için harekete geçti. En düşük emekli aylığı alan ve hanede başka bir geliri olmayıp kirada oturan emeklilere destek verilecek. Emekliler için ayrıca kart desteği de gündemde.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-28" operasyonlarında yasa dışı silah imalatı ve kaçakçılığı yapan 41 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüsler, raylı sistemler ve teleferikler, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda sabah saat 06.00'dan başlayarak gece saat 00'a kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (MASUDER), sosyal medyada Beypazarı Soda hakkında atılan iddiaların ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre‘de ise mevzuatlar Avrupa Birliği’nden farklıdır ve uygulanan mevzuatta bor minerali limiti çok daha düşüktür. Dolayısıyla yaşanan bu durum Avrupa Birliği ülkeleri ve İsviçre mevzuatlarının farklılığından kaynaklanmaktadır. ” dendi.

Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de katıldı.

Beypazarı'nda bulunan bir apartman otoparkında meydana gelen yangın, çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Bilinmeyen bir sebepten ötürü otomobilde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevreye yayıldı. İtfaiye ekipleri, hızla müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan bir apartmanın çatısında yangın çıktı. Yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle beraber kontrol altına alındı.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde Altınova Mahallesi'nde bulunan bir boş arazide meydana gelen yangın, binalara sıçramadan kontrol altına alındı.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe, Olimpiakos'u 1-0 yendi ve uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Fenerbahçe'de D. Tadic, Cengiz Ünder ve Bonucci penaltı kaçırdı ve Yunan temsilcisi yarı finale yükseldi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Fiorentina, uzatmalarda bulduğu gollerle V. Plzen’i 2-0 yendi ve eledi.

Lille, son dakikalarına 2-0 önde girdiği maçta Aston Villa’yı 2-1 yense de penaltılarla UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Club Brugge, PAOK’u deplasmanda 2-0 yenerek yarı finale yükseldi ve Fiorentina’nın rakibi oldu.

Viktoria Plzen'in Avrupa Konferans Liginde Fiorentina’ya elenmesiyle Çekya'nın Avrupa'da temsilcisi kalmadı ve Türkiye'nin UEFA ülke puanı klasmanında 9. sırada yer alması kesinleşti. Bu durum, Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayacak takımın doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacağını ve lig ikincisinin ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynayacağını garantiledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.