23 Şubat’ta neler oldu? 23 Şubat’ta yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

23 Şubat 2024 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

23 Şubat’ta neler oldu? 23 Şubat’ta yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi'nde İsrail'in işgali ve ablukası altındaki kuzey bölgelerine gıda ve ilaç girişini engellemesi, bölgedeki 700 binden fazla Filistinlinin yaşamını tehdit ediyor. Bölgedeki insani krizin derinleştiği belirtilirken, İsrail'in sıkı denetimleri ve kısıtlamaları nedeniyle temel ihtiyaçların karşılanmasında ciddi zorluklar yaşanıyor.

Türkiye’den gelişmeler

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki petrol kuyusunda yapılan sondaj çalışması sırasında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise yaralandı. Olay yerine gelmek üzere yola çıkan işçi yakınları ise trafik kazası geçirdi ve 3 kişi yaralandı.

Terör örgütleriyle mücadele kapsamında aranan PKK/KCK'lı Murat Kızıl, Avrupa'ya kaçmaya çalışırken Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Kızıl'ın Avrupa'ya kaçma girişimi, Türk istihbarat birimlerinin titiz çalışması ve etkin takibi sonucunda başarısızlıkla sonuçlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tespit ettiği 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Bursa'nın Gemlik ilçesi merkezli olarak 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. saat 15.14'te meydana gelen deprem İstanbul’da da hissedildi ve panik yarattı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'ndaki açılış maçında deplasmanda İtalya'ya 87-80 kaybetti. 12 dev adam bir sonraki maçında yarın ilk maçında Macaristan’ı mağlup eden İzlanda’yı ağırlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) gri listesinden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğini ve ülkemizin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı'nın tüm maddelerini tamamladığı kararına vardığını aktardı. Haziran ayı gibi gri listeden çıkması planlanan Türkiye’de bu gelişme yabancı yatırımcının gelmesi için bir şans olabilir.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün yüzde 0,29'luk bir değer kazancıyla günü 9.374,20 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Antalya'da yaklaşık 150 İYİ Parti üyesi, eski ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup, törenle CHP'ye katılarak Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ümit Uysal'ı destekleyeceklerini açıkladı

Rize Meydanı’nda toplanan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bünyesinde yılda 6 ay çalışan mevsimlik işçiler, kadro taleplerini dile getirdi. Protestocular, "İşçiler burada, kadro nerede?" sloganları atarak ÇAYKUR'a tepki gösterdi.

Twitch, Türkiye'de faaliyet gösteren bir canlı yayın platformu olarak önemli bir kullanıcı kitlesine sahipti ancak son gelişmelerle birlikte platforma erişim engeli getirildi.

Başkent Ankara’da gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'e kurulacak olan spor köyü için hazırlıklara başlandığı açıkladı. Yavaş ayrıca çiftçiler için nohut desteğinin de başvurusunun başladığını belirtti.

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, Irak Türkmen’i üç çocuğa karşı “Gönderirim ben bunları memleketine, büyüyünce bu ülke için büyük tehdit olur bunlar. Gerekirse adaylığımı geri çeksinler bunları göndereceğim” sözleri ile çok eleştirilmişti. Şahin ardından bu ifadeler için özür diledi.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara'nın trafik sorununa dikkat çekerek, metro ve yeni bulvarlar yapılmadığı takdirde kısa bir süre içinde trafiğin çekilmez bir hale geleceğini belirtti.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok; Hıdırlık Tepe, Hacı Bayram, kale, Samanpazarı, Atpazarı ve İtfaiye Meydanı gibi semtlerde gerçekleştirecekleri "Türk Tarih Yolu" projesiyle Ankara'nın tarihini yeniden canlandırmayı hedefliyor.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım ve ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Altınok ve Yavaş arasındaki afiş tartışmasına dahil oldu. Her iki isim de CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı afişler üzerinden eleştirdi ve Yavaş’a faturaları açıklama çağrısı yaptı.

Spor dünyasından gelişmeler

Samsunspor, Süper Lig’in 27. haftasının açılışında Çaykur Rizespor’u 3-0 yendi.

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde karşılaşacağı rakip belli oldu. Sarı-lacivertliler Konferans Ligi son 16 turunda rakibi Union SG oldu. Belçika temsilcisi son olarak Alman ekibi E. Frankfurt’u elemişti.

MKE Ankaragücü şampiyonluğa gidiyor. MKE Ankaragücü Astor Şarj Voleybol, TVF Kadınlar 2. Lig Play-Off Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe Abaga Jewellery'i 3-1 mağlup etti. Ankaragücü bir sonraki maçında bugün Söke Belediyespor’u ağırlayacak.

Ankaragücü- Galatasaray maçında yaptığı hareket sonrası tepki toplayan İcardi’nin TFF tarafından tedbirsiz davranışları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği açıklandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.