3 Nisan’da neler oldu? 3 Nisan’da yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

3 Nisan 2024 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

3 Nisan’da neler oldu? 3 Nisan’da yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, üye ülkelere, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de "devam eden soykırımı durdurmak" için ellerindeki tüm gücü kullanma çağrısında bulundu.

Türkiye’den gelişmeler

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), DEM Parti'nin Van İl Seçim Kurulu'nun kararına yaptığı itirazı gündemine alarak karara bağladı. Kararda mazbatanın seçimi yüzde 55 ile kazanan DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan’a verilmesi kararlaştırıldı.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP’nin kazandığı seçimler iptal edildi. Yeni seçim 2 Haziran’da yapılacak. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP'li Aday Deniz Yağan'ın 5 bin 82 oy alarak seçimi önde tamamlamasının ardından, MHP'nin Adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun 4 bin 758 oy almasıyla seçim sonuçları belirlenmişti. Ancak MHP'nin mühürsüz pusulalar iddiasıyla yaptığı itiraz sonucunda İlçe Seçim Kurulu tarafından seçimlerin iptaline karar verildi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kavuncu İBB seçimlerinde yüzde 0.6 oy almıştı.

Kongre kararı alınan İYİ Parti'de teşkilat başkanı Buğra Kavuncu'nun istifasının ardından, kısa bir süre önce Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine getirilen Burak Akburak da görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon mart ayında aylık bazda yüzde 3,16 yükseliş kaydetti. Yıllık bazda enflasyon yüzde 68,5'e yükseldi.

Saat 10.48’te Malatya Doğanşehir'de 4.5 şiddetinde deprem meydana geldi.

AFAD, merkez üssü Bingöl Karlıova olan 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

30 büyükşehir belediye başkanından 7'si mühendis, 6'sı avukat, 3'ü iş insanı, 3'ü doktor, 2'si siyasetçi, 2'si belediye başkanı, 2'si mimar, 1'i işletmeci, 1'i ekonomist, 1'i öğretmen ve 1'i de turizmci oldu.

31 Mart Yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan çok sayıda isim mazbatasını alarak göreve başladı.

Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından mart ayı enflasyon oranını değerlendirdi. "Aylık enflasyon öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Para politikasındaki ilave sıkılaşma talepteki dengelenmeye önemli katkı sağlarken dış finansman imkanlarının daha da artması makro finansal istikrarı güçlendirecektir.

İstanbul İl Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulunun AK Parti'nin itirazına ilişkin ret kararını kaldırarak, Beykoz'da ilçe belediye başkanlığı oy pusulalarının yeniden sayılmasını kararlaştırdı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik bu kararı ikiyüzlülük olarak değerlendirdi.

Kırıkkale’de düzenlenen operasyonda 23 kilo 794 gram uyuşturucu madde skunk ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere bin 608 sözleşmeli personel alımı duyurusunu Resmi Gazete’de yayımladı.

Milli sporcu Zehra Güneş ve Berke Özer aşkı sona erdi.

Başkent Ankara’da gelişmeler

Başkent Ankara’daki Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde öğle saatlerinde başlayan yangın etkisini sürdürüyor. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları ve yükselen alev topları ise Ankara’nın birçok noktasından görüldü. Lastik deposunda çıkan yangın çevre işyerlerine de sıçradı. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmaması tek teselli olurken yangın sürüyor.

Başkent Market ve Başkent Mobil Market, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde yüz yerli besi hayvanlarından elde edilen taze, kaliteli ve hijyenik et ürünlerini vatandaşlara uygun fiyatlarla sunmaya devam ediyor. Ramazan ayında başlayan uygun fiyatlı et satışı, 5 Nisan tarihinde sona erecek.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, mazbatasını almasının ardından Çankaya Belediyesi önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Güner, ilk genel seçimde CHP’yi iktidara taşıyacaklarını belirtti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki mazbatasını aldı ve "Altındağ için hiç yorulmadan çalışacağız." dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Keçiören'de belediyeyi AK Parti'den alarak zafer kazanan CHP Adayı Mesut Özarslan, sosyal medya üzerinden anlamlı bir mesaj paylaştı. Mesut Özarslan, bu zaferin ardından kendisine çiçek göndermek isteyen vatandaşlara teşekkür ederken, bu kişilerden çiçek yerine SMA’lı çocuklara ve LÖSEV’e bağış yapılmasını istedi.

Ankara Akyurt'ta bir motor yaya geçidinde bulunan yayaya çarptı. Yaya ve sürücü yaralandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son kararlarını verdi ve Trabzonspor'a iç sahada 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Ayrıca, Trabzonspor'un antrenörü Egemen Korkmaz ile Fenerbahçeli futbolcular Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç men cezası uygulandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün düzenlediği olağanüstü genel kurulda, yönetimin sunduğu dört maddelik önerge, üyeler tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Türkiye Kupası’nda 2 yıl mücadele etmeme ve Süper Kupa maçına U-19 takımıyla katılma kararı aldıklarını belirtti.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışında olan Fenerbahçe evinde Adana Demirspor’u 4-2 yendi.

Sivasspor, Fatih Karagümrük’ü 89’da Manaj’ın tek golüyle geçti.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Konyaspor, Trabzonspor’u ağırladı. Trabzonspor maçı 3-1 kazandı.

Kasımpaşa, Kayserispor’u 2-0 mağlup ederek puanını 46’ya çıkardı ve Beşiktaş ile eşitledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.