31 Mart'ta en yüksek oy oranıyla kazanılan yerler belli oldu: Lice, Tillo, Urla, Özvatan, Gelendost

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Siirt'in Tillo ilçesi AK Parti'nin, İzmir'in Urla ilçesi ise CHP'nin en yüksek oy oranıyla belediye başkanlığını kazandığı ilçeler olarak belirlendi.

31 Mart'ta en yüksek oy oranıyla kazanılan yerler belli oldu: Lice, Tillo, Urla, Özvatan, Gelendost
Yayınlanma:

31 Mart seçimleri geride kalırken Türkiye genelinde en fazla oy alarak seçilen belediye başkanı Diyarbakır Lice’de DEM Parti Adayı Dilek Diyar Özer oldu. Oyların yüzde 86’sını alan Özer’in ardından AK Parti Adayı İdham Aydın’ın Siirt Tillo'da belediye başkanlığı seçiminde aldığı yüzde 76,81'lik oy ve CHP Adayı Selçuk Balkan'ın İzmir Urla'da aldığı yüzde 70,52'lik oy oranı dikkat çekti.

Diğer yandan, Kayseri'nin Özvatan ilçesi MHP'nin, Konya'nın Yalıhüyük ilçesi Yeniden Refah Partisi'nin, Isparta'nın Gelendost ilçesi İYİ Parti'nin, ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi olan Sivas'ın Şarkışla ilçesi ise Büyük Birlik Partisi'nin en yüksek oy oranıyla belediye başkanlığını kazandığı ilçeler olarak belirlendi.

Üçten fazla ilçe belediye başkanlığı kazanan partiler ile bağımsız adayların en yüksek oy oranına ulaştığı ilçeler ve bu ilçelerdeki oy oranları şu şekilde:

DEM Parti / Dilek Diyar Özer / Diyarbakır / Lice / 11.169 / %86,08

AK Parti / İdham Aydın / Siirt / Tillo / 861 / %76,81

CHP / Selçuk Balkan / İzmir / Urla / 32.261 / %70,52

MHP / Halit Demir / Kayseri / Özvatan / 1.997 / %70,14

Yeniden Refah Partisi / Mehmet Ali Yılmaz / Konya / Yalıhüyük / 779 / %59,51

İYİ Parti / Mustafa Özmen / Isparta / Gelendost / 1.902 / %56,98

BBP / Kasım Gültekin / Sivas / Şarkışla / 6.687 / %55,47

En düşük oy oranıyla kazanılan ilçe belediyesi ise Van'ın Bahçesaray ilçesi oldu. DEM Parti adayı, Bahçesaray'da %21,33'lük oy oranıyla belediye başkanı seçildi.

AK Parti'nin Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde %25,66, Bağımsız adayın Adana'nın Saimbeyli ilçesinde %23,72 ile kazandığı seçimlerde kıyasıya yarışan olduğu yerlerdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.