4 Nisan’da neler oldu? 4 Nisan’da yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

4 Nisan 2024 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

4 Nisan’da neler oldu? 4 Nisan’da yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Kanada’nın Manitoba eyaletindeki Abu Bakr Al-Siddique Toplum Merkezi isimli camiye, kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

Türkiye’den gelişmeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram müjdesi verdi. Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyolların Cumhurbaşkanı’nın kararıyla 9 gün süresince ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca İstanbul, Ankara ve İzmir’de Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hatları, Başkentray ve İzban’ın ücretsiz kullanılabileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’da meydana gelen olaylarla ilişkili olarak 14 ilde operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi. Yerlikaya, (BTÖ) adına Kanunsuz Sokak Eylemleri yapan 340 şüphelinin eş zamanlı olarak düzenlenen “BOZDOĞAN-20” operasyonlarıyla yakalandığını duyurdu.

Milli Güvenlik Kurulu, bugün Beştepe'de iki aylık aranın ardından yeniden toplandı. Toplantı sonrası 6 maddelik sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapılırken Avrupa’ya da PKK’ya yardımda bulunma eleştirisi ve uyarısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i vefatının 27. yıl dönümünde kabri başında andı.

31 Mart seçimlerinde CHP, birçok şehirde olduğu gibi Ardahan'da da birinci parti olmuştu. Ardahan'da seçime yapılan itiraz sonucu ilçe seçim iptali seçimin 2 Haziran'da yenilenmesi kararını verdi.

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi Günay Kodaz, genel başkanlık için aday olduğunu duyurdu.

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 10.12’de 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başkent Ankara’da gelişmeler

Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde çıkan yangın 16 saat sonra söndürüldü. Çok ciddi hasar oluşan bölgeye bakanlar Ömer Bolat ve Mehmet Fatih Kacır geldi ve bilançoya dair bilgi alarak alanı eskisinden daha iyi hale getirme sözü verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını teslim aldı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı İvedikköy Mahallesi'ndeki Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde çıkan yangına ilişkin olarak 5 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden biri tutuklandı.

Keçiören Belediyesi, Turgut Altınok döneminin ardından Mesut Özarslan’ın başkanlığına geçti. Özarslan, gerçekleştirilen devir teslim töreniyle başkanlık koltuğuna oturdu. Özarslan’ın ilk vaadi Keçiören Belediyesi’ne T.C. ibaresini eklemek oldu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan iftar programında seçim sonuçlarını değerlendirdi ve "İlçe ilçe, mahalle mahalle muhasebe yapacağız" dedi.

Etimesgut'un yeni başkanı Beşikçioğlu mazbatasını aldı. Etimesgut'un eksiklerini tanımlayan ve önümüzdeki dönemde bunları hayata geçireceğini duyuran Beşikçioğlu, öncelikle ''Eryaman Metrosu ile Çayyolu Metrosu'nu bağlayacak raylı sistem projesini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız.'' dedi.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin açılış konseri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve ödüllü klasik gitaristlerden Özberk Miraç Sarıgül'ün solist olduğu konser ile başladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, Belediye'de düzenlenen törenle görevi devraldı. Odabaşı, yaptığı konuşmada adalet vurgusu yaptı.

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki yalıtım malzemelerinin tutuşması sonucu çıkan yangında inşaat halindeki bir binada hasar oluştu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Başkent'te Ramazan Bayramı sürecinde trafiği rahatlatan düzenlemeyi sosyal medyadan açıkladı. Bu kapsamda birçok kavşaktan transit geçiş hakkı tanınacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kadın Danışma Merkezi, daha önce olduğu gibi bundan sonra da gereksinim sahibi kadınlara aylık ped desteği verileceğini açıkladı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan yerel seçimlerin ardından AK Parti'den CHP'ye geçen Veli Gündüz Şahin, sosyal medya hesabı aracılığıyla mazbatasını aldığını duyurdu ve Murat Köse’ye teşekkür etti.

Pursaklar'da zafer elde eden ve görevini sürdüren Ertuğrul Çetin mazbatasını aldı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, mazbatasını alarak görevine resmen başladı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında RAMS Başakşehir, Beşiktaş'ı konuk etti. 90+5’te Emirhan İlkhan’ın attığı golle maç 1-1 sona erdi.

Ankara'nın köklü kulüplerinden Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı özel açıklamada gelecek vizyonu ve hedeflerini anlattı. Sungur, ''Tek adam rejimini ortadan kaldıracak sistemi kurağız'' dedi. Sungur, İlhan Cavcav dönemindeki gibi alt yapıyı geliştireceklerini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak finalin hakemini duyurdu. Maçı Volkan Bayarslan yönetecek.

Bitexen Giresunspor'un Trendyol 1. Lig'de son sırada bulunarak küme düşmesi kesinleşti.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Samsunspor, Pendikspor’u ağırladı. Maç başladığı gibi 0-0'lık sonuçla bitti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.